etwg Creative Commons License 2005.10.23 0 0 14314

Ha sikerül beirom a mult heti osztrák storyt is - a fél ország ezen röhög:

 

Különvonat Bécsböl Hartbergbe az un. Aspang-vasuton. A különvonat jol kitömve vagy 200 emberrel, 12 kéttengelyes kocsi meg a kocsma illetve a rezso. A vonatra már elövigyázatosságbol 2 mozdonyt osztottak be az 52-est meg a 237-t (2 csatlos).

Már Wr. Neustadtba elkéstek vagy 30 percet, majd elértek Aspangba ahol 30 perc alatt kellett volna vizet enni (márha csorgott volna elegendö a hidrantból :-) ). Sajnos nem igy itt 90 percre növelték a késést.

 

Innen kezdödött alegnagyobb balhé - ilyen nehéz vonat erre talán még sohasem járt, és a fiuk a gépeken sem voltak tul verettek. Igy komotosan elindultak neki a hegynek, ami egy elég nagy emelkedövel kezdödik, amjd egy 360 fokos alagutba (a führer egykori hadiszállása) megy, aholy természetesen folyamatosan emelkedik vagy 20 métert, majd egy hidra kiérve keresztezi a vonalat. Nos a diszvonat, nem vette fel a svungot (meg száraz homok sem volt) , igy szépen bedöglöttek az alagutban. Nagy keserven, hogy legalább a szénfüstmérgezéstöl mentsék meg az utasokat a 2 mozdony kéményét sikerült kivinni az alagutbol - majd pedig KONEC FILMA.

Kb. 80 perc mulva sikerült 2 Herkulest szerezni, hogy kihuzzák a közben pánikba meg sörmámorba esö, dizelfüsttel altatott utasokkal teli vonatot az alagutbol.

 

Egyesek perrel fenyegetöznek, mások viccnek veszik, a tény, hogy szégyen, és tragédia egyben. Természetesen a menetrendszeri forgalom közben állt, de ez csupán az ÖBB szerint kb. 10 (!) utast érintett....