Fradibajnok29 Creative Commons License 2005.10.20 0 0 181490
Az FTC-ben most felbukkant egy valóságosnak tűnő befektető, ám ezt a társaságot most kivételesen nem Furulyás János elnök találta ki. Ám a vevőjelölt egyelőre nem jutott semmire.
Nagy Zoltán, a klub felügyelő bizottságának korábbi elnöke banki és ingatlankörökben elismert, tekintélyes szakember. A magyar sportviszonyokhoz képest komoly összeggel rukkolt elő, 1,6 milliárd forintot ajánlott Furulyás János elnöknek a Ferencvárosért. Mivel az egyesület páncélszekrényében alighanem egyetlen egér könyörög az életéért, ezért talán a klub mindenható urának térden állva kellett volna rimánkodnia azért, hogy ez az üzlet létrejöjjön. Ám valamiért mégsem így történt.
Először Nagy Zoltánt kérdeztük, hogy mennyire komoly a szándékuk.

- Első alkalommal ez év június 30-án tettük le Furulyás elnök úr asztalára az ajánlatunkat. Az 1,6 milliárdos összeget a labdarúgó-, a női kézilabda-, a vízilabda-és a jégkorongszakosztály megmentésére ajánlottuk.
- Mit kértek cserébe?
- Az Üllői úti létesítmények egy részét kívánnánk hasznosítani, számunkra ez lenne a feltétel, de társaim azt is megfogalmazták, hogy nem zárkóznak el attól, hogy egy korszerű, új stadion épüljön föl a mostani helyén.
- Kik állnak ön mögött?
- A Balusztrád Kivitelező Rt. és az Angyalföldi Lakásépítő, Beruházó és Ingatlanfejlesztő Részvénytársaság.
- Állítólag Furulyás attól ijedt meg, hogy a pálya helyén lakópark vagy bevásárlóközpont épülne.
- Már az elején pontosan rögzítettük, hogy erről szó sem lehet, nekünk elsőrendű érdekünk az, hogy a Ferencváros pályája megmaradjon, a sportklub pedig ne tűnjön el a süllyesztőben. Be is mutattuk az írásos ajánlatot, amely egyértelmű volt, nem lehet bármit belemagyarázni. Természetesen kértük, hogy belepillanthassunk a Fradi üzletmenetébe, könyvelésébe s egy független céggel átvilágíttattuk volna. Ez elől mereven elzárkózott Furulyás. Mindez június 30-án történt.
- Ezek után feladták?
- Szeptember 5-én újra megkerestük Furulyás Jánost.
- Előrébb jutottak a tárgyalásokban?
- Egy jottányit sem. Elbeszéltünk egymás mellett, bár rendkívül udvariasan, de ismét csak elutasítottak minket. Nekem ez azért is nagyon fáj, mert gyerekkorom óta zöld-fehér szurkoló vagyok, és az általam képviselt befektetői körben is többen vannak olyanok, akiknek szívügyük a Fradi.
- Egy üzletember nem a szívére hallgat, sokkal inkább az eszére és a zsebére.
- Ezért próbáltunk pontosan úgy közelíteni a Ferencvároshoz, mint egy céghez. Ha telket akarsz venni vagy lakást, első lépés, hogy megnézed a tulajdoni lapot. Az Üllői úton e tekintetben is óriási a felfordulás, semmi sem stimmel.