sylvike Creative Commons License 2005.10.10 0 0 9319
Én három éve vásárolgatok az e-bayen és a dolgok, amiket vettem többé-kevésbé meg is érkeztek.
A fizetés viszont néha nagyon gázos, főleg a németekhez az átutalás. Szerencsére van kint egy barátom, úgyhogy jól bevált módszer, hogy ő átutalja a pénzt az eladónak, én meg neki a magyar bankszámlájára. Így jó, mert neki nem kell jutalékot fizetnie országon belüli utalásnál és nekem sem kell olyan sokat. Én eddig kétszer utaltam németbe, mindkétszer szívás volt. Előszöt elkeveredett a pénz a két bank között, tőlem levonták, az eladóhoz viszont nem érkezett meg. Az OTP (mert hát hol fordulna még ilyen elő?) másfél hónapig kereste, hogy mi lehet a bibi, de nem jöttek rá, végül visszatették a számlámra a pénzt. Még szerencse, hogy az eladó egy baromi türelmes ember volt és kivárta, amíg elküldöm neki a pénzt. A másik utalásnál csak az volt a probléma, hogy amikor utaltam megkérdezte a bank (ez már Raiffeisen), hogy átvállalom-e a német bank jutalékát is, mert ha nem, akkor az átutalt összegből levonják és annyival kevesebb pénzt kap az eladó. Nagyon örültem neki, hogy egyből két jutalékot is fizethetek... Ez normális egyébként?
Lenne kérdésem is. Szeretnék eladni néhány dolgot. Akkor most külön kell regisztrálnom eladóként is? Ha több ebayre is szeretném feltenni a cuccokat, vagyis még nem tudom, hogy melyikre tegyem, akkor is elég csak az egyiken eladóként regisztrálni és mindenhol tudok eladni? Merthogy én az angol és a német ebayt használom. Légysz osszátok meg velem a tapasztalataitokat az eladással kapcsolatban.
A PayPalnál is regisztráltam. Hát az egy áldás. Azóta minden egyszerűbb. Legalábbis ha fizetésről van szó. Eladóként hogyan kell regisztrálni? Milyen költségei vannak a pénzfogadásnak?
Köszi.
sylvike