tuutuu:
Csak nagyon szeretem a kocsonyát, ...
nem pontosan ugyanezen összetevőkkel ugyan, de Tiéddel egyezően annyiban húsleveses irányultságom, hogy a kihalászott fokifejeket, vöröshagymát, zöldséget stb. felerősített levesként is megeszem, elkészítem tésztával besűrítve, míg a kocsonya megalszik... kellemesen sűrű levest tudok varázsolni a nevezett pótlékokból.
> A fűszerekkel úgy vagyok kb. mint TTamás kolléga, én kicsit húslevesebb irányba viszem ( bár 8 literesnél?) szóval 2-2 zöldség, egy szál lestyánlevél, 1 kutyapöcse-paprika, borsok, másfél fej fokhagyma, egy nagy, vagy két közepes vörös, ilyesmi.
Hogy OFF is legyek: szombati bográcsos halászlénk is halkocsonyásodott .......
a megmaradó tészta miatt lett felforralva. FINOM VOLT frissen és újra forralva is.
Érdekes: a kocsonya is (tájegységenként, hagyományként?) mennyi féle módon készül?! Mindegyiket érdemes lenne megkóstolni OTT, helyben!
Stefiadri!
Léécccike nem aggódni, legfeljebb meglepünk a kocsonyamaradékaid elfogyasztásáig! TeCCCik szólni az előttem beíróknak is?!
Nem rossz ám a Társaság .... éjszakára nem maradunk, nem maradnánk!... Ha mégis, akkor odakint hálózsákban a csillagos sátorunk alatt.
Mindenkinek jóízű kocsonyázást!