Tamás Creative Commons License 2005.09.25 0 0 369

Ha tíz év alatt ötven ufós-népirtós-félelmetes mozi készül, akkor eleve komoly újdonságot kell tartalmaznia az ötvenegyediknek ahhoz, hogy méltán népszerűvé válhasson. Ehhez képest ez a film nemhogy újat nem, de csak régit mutat. Az alapötlet (jönnek a gonosz földönkívüliek) a végtelenségig elcsépelt és csakis közhelyekből építkezik.

 

Óbaszdmeg, ez AZ alaptörténet. Menjél és cseszegesd egy sort József Attilát is azért, mert Jordán Tamás és Hobo sokkal jobb verseket ad elő.

 

Az 1800-as évek végén valószínűleg bombasztikus volt az ötlet (a rádiójáték sikeréből erre lehet következtetni), de az időközben eltelt röpke két évszázad azt hiszem már teljesen kimerítette a földönkívüliek témáját.

A rádiójáték ötven éve volt, a mű azelőtt ötven évvel. Akkoriban még rádió sem volt. Értsd már meg, ez a film AZ alaptörténet. Minden más csak ennek a virgázása.

 

Ha egy filmben nincs dráma, nincs kidolgozott karakter, hanem csak egy sodródó és rohangáló átlagember (Tom Cruise), akkor a filmben nincs történet sem.

 

Nem, hanem akkor az egy olyan film, amiben nincs kidolgozott karakter. Történet karakterek nélkül is lehet. Az általad emlegetett Párbaj c. filmben sincs igazán egy karakter sem. Legalábbis amennyi ott van, annyi van itt is, ahogy a Cruise által alakított felelőtlen figura felelős családapa lesz.

Előzmény: Sickboy (366)