Initram5 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 557
Kedves AAAaaa!

Ennek a topiknak az alapítója nem mellékelt topikleírást (fent, a topik címe alatt van egy link, ami oda mutat - de az nincs kitöltve, pedig benne lehetne, hogy pl. csak a londoni magyarok szórakozási lehetőségéről és honvágyról lehet itt eszmét cserélni minden másról nem), így ennek a fórumnak a lehetséges témákörét a topik címe és a korábbi beszélgetések tartalma adja ki.

Visszaolvasva a régebbi oldalakat láttam, hogy sok dologról szó esett már itt a londoni söröktől kezdve a közlekedésen át egészen a privát tenisz meccsekig. Jól is van ez így. Amin én mérges lettem az az, hogy az abszolút Londont érintő kérdésemre (wifi-s net Londonban) válasz és segítség netán hallgatás helyett két kinti magyar user egyszeriben rendszergazdát és osztályfőnököt kezdett játszani, nem tudom milyen alapon. Ahogyan te is írod: ők nem moderátorok.

Ezért írtam, hogy ha segíteni nem tudnak, akkor ne is foglalkozzanak velem. Ha engem nem érint valamelyik téma vagy nem tudom a választ nem mondom, hogy "izé, öcsi, húzzál már el a google-ra, meg a xyz topikra, nekem több dipolomám van mint neked, he" hanem hallgatok.


Az "ős" kérdésem tényleg az angol jogosítvány igénylésével volt kapcsolatos. A 2. v. 3. válasz már-már csaknem bűnözőként tüntetett fel és ezen megsértődtem, mert egy teljesen jogszerű dologról van szó - volt már nekem magyar és USA jogosítványom egyidőben, legálisan, mert jogom volt hozzá. Az pedig, hogy ez nekem miért kell az az én magánügyem, nem?

Elszakadt a cérna és azért fogalmaztam - utóbb belátom, indokolatlanul - élesen, és írtam, hogy azért mert valaki külföldön él nem kell elájulni az "új hazájától" és valami elképzelt magas piedesztáról szónokolni az erkölcsiségről (pláne Angliából, ami valaha tényleg egy magasabb erkölcs országa volt, de ma már totálisan nem az).

Én is éltem (tanultam) külföldön, az USA-ban. Jól éreztem magam, gazdaságilag, technikailag, politikailag sok tekintetben messze-messze Európa felett állnak. Sokakkal ellentétben még azt is mondom, hogy a tudomány mellett a kultúra vonatkozásában is elképesztően gazdagok. Ezzel együtt sem állítom, hogy az USA tökéletes lenne és nem méltatlankodtam, nem okoskodtam az USA-ban amikor valaki azt kérdezte otthonról, hogy hol van olcsó szállás, hol lehet olcsón autót bérelni, hol lehet netezni NY-ban ingyen, hogy lehet netán jogosítványt szerezni (nyilván hivatalosan, nem a piacon).

Angliában élve sem jutna eszembe, hogy egy-két év után mű-méltatlankodjak egy magyar kérdésés, majd egy brit gyarmati tiszt hangtónusában elküldjen melegebb tájakra miközben egyfajta magasabb erkölcsiségről szónoklatot tartok. Bocs, srácok, de amit ti írtatok, az nagyon így hangzott.

Egyébként azt az "ős" kérdést azt hiszem már lezártuk, egészen másról szólt a második kérdésem úgyogy nem értem még mindig, miért kellett nyelvvizsgákról, diplomákról írni. Elhiszem, hogy tanult emberek vagytok mindannyian, lehet, hogy hozzám képest még PhD-t is csináltatok, meg jártatok tánciskolába is (én nem) - de miért hoztátok ezt szóba?

Részemről amúgy ez az egész dolog lezárva, nem látom értelmét, hogy erről még sokat vitázzunk. Én belátom, hogy egy alkalommal túllőttem a célon - remélem bennetek is van higgadtság és belátási képesség a saját hibátokat illetően.

Mindenki a vendégem egy sörre. Ha tavasszal megyek Londonba, akkor akár szeméyesen is. Már ha elfogdjátok. ;-)



Előzmény: AAAaaa (556)