Kígyóevő Riki Creative Commons License 2005.09.21 0 0 64

Kedves Pannonbetyár!

 

Úgy gondolom, hogy egy átlagembernek nem feltétlenül kell szeretnie a miniszterelnököt. A magam részéről én sokra becsülöm Gyurcsány Ferencet, személyesen is találkoztam vele.

 

Becsülöm azért, mert elsősorban becsületes embernek tartom, aki a vagyonát nem lopással szerezte, mint például Orbán Viktor, hanem az eszével és tudásával. Nem bújik sem a felesége szoknyája alá, ha a Fidesz mocskolódik vele, hanem kiáll bármelyik gazemberrel vitatkozni, pedig az egész Fidesz banda közel sem ér annyit mint Gyurcsánynak mondjuk akár az erkölcsi érzéke.

 

Gyurcsány amikor átvette a kormányzást Medgyessy után, elég pocsék állapotot örökölt. Viszont nem azon volt, hogy saját vagyonát gyarapítsa, hiszen még a miniszterelnöki fizetését is minden hónapban átutalja valamely rászoruló szervezetnek, ezen kívül nemcsak megpróbálta, hanem meg is csinálta azokat a költségvetési intézkedéseket, amivel segítette az emberek megélhetését.

A nyugdíjasok ugyancsak sokat köszönhetnek neki. Gyurcsányt nem a hatalomvágy vezérli, hanem az, hogy jobbá tegye az átlagemberek életét.

 

Gyurcsánynak nem kell félnie a Fidesztől, ugyanis, ha az jutna eszébe, hogy esetleg egy új pártot alapítana, akkor az MSZP nyugodtan becsukhatná az ajtaját, mert kiüresedne, és valószínűleg a tagok 90-95%-a átmenne az Ő pártjába. Erre még sor kerülhet.

 

Az általad javasolt miniszterelnöki jelöltek közül a magam részéről vitatkoznék veled. Csapody Miklós MDF-es. Az illetőt ismerem, a kifogásom ellene leginkább a pártkötődése az MDF-hez. Az MDl politikájával nem értek egyet, sőt már megalakulása alkalmával sem volt szimpatikus Antall József idején. Nemcsak azért, mert Antall J. intézkedései következtében, gondolok itt például a hirtelen nyakunkba szakadt privatizációra, amikor ugyanis én is lapátra kerültem, mert megszünt a munkahelyem, és többet nem is tudtam elhelyezkedni, hiába volt megfelelő iskolai végzettségem, szakmai gyakorlatom, amikor akkor csak a csinibabákat vették fel, 18-20 évesen, még akkor is, ha nem tudtak semmit. Azon kívül, hogy az MDF leverte a csillagokat az épületeket, megváltoztatta az utcanévtáblákat, új szem.igazolványokat, útleveket gyártatott, és remek történelmi előadásokat tartottak a Parlamentben, azon kívül semmi jól nem csinált. Nem érdemes kétségbevonnod, amit most írtam, mert Antall Józsefről meglehetősen sokat tudok, nemcsak hivatali tevékenységéről, de magánéletéről is.

 

Hegyi Gyulát nem ismerem,  csak annyit tudok róla, hogy államtitkár.

 

Kuncze Gáborra vonatkozóan lehetséges, hogy igazad van, ő egy szimpatikus politikus számomra még akkor is, hogy SZDSZ-es. Ellene semmi olyat nem tudok mondani, ami alkalmatlanná tenné a miniszterelnöki szék betöltésére. Ámbár a pudding próbája az evés.

 

Kupa Mihály valószínűleg kiváló ember és politikus. Természetesen mint pénzügyminiszter is megállta a helyét. De ... talán személyes szimpátiám, és lehet, hogy ez az én hibám, de személy szerint nem kedvelem, mégpedig azért, mert amikor valamely pénzügyi megszorítást közölt a TV-ben, azokat olyan cinikus egykedvűséggel adta elő, ami számomra egyáltalán nem tette szimpatikussá. De úgy tudom, hogy mások előtt sem. Persze ettől még lehetne miniszterelnök.

 

Vastagh Pálról annyit, hogy mint igazságügyminiszter, rendkívül keveset csinált. Egyáltalán nem találnám megfelelő miniszterelnöknek. Érvei nem meggyőzőek, legalábbis engem soha nem tudtak meggyőzni, gyengének találnám erre a posztra.

 

Gyurcsány Ferencet viszont teljesen megfelelőnek látom a miniszterelnöki poszt betöltésére.

 

Üdv.: Riki

 

 

Előzmény: pannonbetyár (41)