szilva Creative Commons License 2005.09.09 0 0 118
Jaaaa, ezt a részét félreértetted: a további, mérendő kábelek is RJ45/RJ11 csaitkkal rendelkeznek, azaz nincs adapter. A kábeltípus azonosítását természetesen táblázat alapján el lehet végezni, amennyiben tökéletes a kábel.

Tökéletlen kábelnél viszont kérdés, hogy meg lehet-e találni, milyen akart lenni csak mondjuk 1 ér szakadt, vagy ami nem tökéletesen felismert, az már "unknown" és nézze meg a delikvens kézzel végig az erek bekötését, ahogy most is teheti?

Szóval leginkább a tökéletlen kábel felismerésének, illetve a hiba behatárolásának és kijelzésének a dilemmája előtt állok.

Mondok egy példát: van egy ethernet cross kábel, amiben a 4-4 ér szakadt. Ezt mondjuk jó lenne úgy látni a páciensnek, hogy "bad eth cross" és valami második üzenetben "no conn 4" vagy ilyesmi. Még macerásabb például azt felismerni, ha a 4-5 érpár meg van csavarva a kábelben és a másik oldalon 5-4-ként látszik.

Jó lenne, ha a teszt "1 gombnyomásos" lehetne, és a kábelt a kütyü felismerné, itt viszont a hasonlóság foka a nehéz kérdés, hogy ezt hogyan lehet meghatározni.


Másik módszer, hogy ha ismert kábeltípust akar tesztelni a felhasználó, akkor kelljen kiválasztania, hogy milyet, és akkor ahhoz képest kapja a "good" vagy "no conn 4" kijelzést. Itt viszont az előzetes választás kényszere lehet macerás.

Előzmény: Egér Fogó (116)