RJancsi Creative Commons License 2005.09.05 0 0 318

Sziasztok leendő "Égi Emberek"!

 

Elég régóta olvasgatom hozzászólásaitokat, eljutottam oda, hogy én is belekotyogjak. Teszem ezt azért, mert úgy érzem, kicsit eldurvult, és pesszimista lett a légkör.

Nem vitatom, lehet bárkinek rossz tapasztalata, élménye a repüléssel kapcsolatban. De kérdem én: az élet melyik területén nincs ez így? Iskolában, munkahelyen, vagy bárhol az utcán.

Sajnos az utóbbi időkben tényleg eléggé pénzorientált lett a repülés. Nem tudom, melyik topicban olvastam, de teljesen egyetértek vele: a mai újgazdagoknak már nem a fekete, sötétített üvegű terepjáró a státuszszimbólum, hanem a saját repülő.

Egy-egy reptér, repülőklub életét eléggé megkeserítik az ilyen alakok, de nem sokat lehet tenni ellenük.

Ennek ellenére azt mondom, lehet találni olyan klubot, repteret ebben az országban, ahol jó hangulat mellett el lehet sajátítani a repülés tudományát.

Szó volt a gyúrói reptérről. Az ottani klub tavaly még Fahegyen üzemelt, én ott ismertem meg őket. Nem olcsóbbak/drágábbak az átlagnál, de feltétlen korrektnek tartom őket. Többször előfordult, hogy a klub igazgatója/tulajdonosa takarította le nekem a gép ablakait felszállás előtt,  mondván, a bérleti díjban ez is benne foglaltatik. Hogy messze van-e Gyúró, vagy közel, az lakhely és hozzáállás kérdése.

Az M7-en A Bp. táblától 15 perc alatt megközelíthető. Nyilván nem gondolom, hogy Újpestről ide kéne járni, de dél Budától/Pesttől nem esik messze.

 

Üdv, és optimistább jövőképet!

 

RJancsi