kipol Creative Commons License 2005.09.05 0 0 10454

Azt meg én nem tudtam, h. meghülyült ... csak ezekből következtettem:

Cím: Patkányember

ISBN szám: 9638611782
Szerző: Nemere István
Rövid tartalom: A nagyváros bűzös csatornáiban régóta magányosan él egy múltját, emberi mivoltát és emlékezetét elvesztett, már önmaga kilétét sem ismerő emberi roncs: a Patkányember. Deformált elmével viaskodik a patkányi lét legalján. Pusztít minden életet, ami elébe kerül; nem kímélve az embereket sem. Ám néha fentről rejtélyes segítséget kap valakitől, s ilyenkor feljön a városba is. Gyilkol. Remény és halál, iszonyat és gyötrelem, nemes törekvések és aljas fondorlatok szövevényes története ez a könyv. Az orvostudomány és a beteg emberi tudat állítólagos gyógyítói hogyan képesek a tudomány nevében megsemmisíteni egy embert; szinte maradéktalanul? Mi maradhat annak, akiből még az emlékét is kiirtották mindennek, ami valaha szép volt, ha nem a véres és könyörtelen bosszú? Készüljön fel lelkileg, hogy e könyv lapjain rettenetes dolgokra derül majd fény. Olyan dolgokra is, melyek itt és most mindannyiunkat egyaránt fenyegetnek. Kik állnak a háttérben? Kik azok, akik ezt a félig emberi, félig állati lényt saját önös céljaikra használják fel? A Patkányember valaha nem akárki volt; mára roncs lett. S az a történet; ha nem vértezzük fel magunkat az igazsággal; egy napon bármelyikünk története lehet.
Kiadó: Media Nox Kft.
Kiadás éve: 2001
Lapszám: 448

http://www.tujapont.hu/product_info.php?products_id=4092

Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány - Sérelmek a pszichiátrián

...

"Van egy szervezet a világon - Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért - amelynek szerepét és jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. A mentális egészségügy nemzetközi figyelő szervezete egyike azon (még túl kevés) őrizőknek, akik ránk, egyszerű polgárokra vigyáznak."
Nemere István, író

http://www.sansz.org/modules.php?name=News&file=article&sid=444

A könyvet nem csak szcientológusok olvassák :-)))

Pocsék könyvek, igénytelen kiadók listája

...

sztereo                                                                  2003.03.27.   14.22

Elsősorban a kívülről mutatós, igényes (vagy annak tűnő) de belül nyelvtanilag igénytelen, számtalan betűhibával terhes könyvekre gondoltam (ettől még lehet a tartalom jó), hiszen ezek tévesztik meg (és áruknál fgova csapják be) legjobban a vásárlót.

De azokat a könyveket is érdekes lehet összegyűjteni, amelyek tartalmilag olvashatatlanok, pedig agyonsztárolják őket.
Egy példa a közelmúltból ez utóbbira:
Nemere István: A Patkányember
Az író saját bevallása szerint eddigi legjobb műve, és műfajilag a psziho-horror kategóriába sorolja.
Bőlére eresztett, lassan folydogáló, nem hihető és sokszor misztikus, ami az unalommal és az olvashatatlansággal egyenlő. A végét is ki lehet találni, és egyáltalán nem érdekes. Még könyvtárból való elolvasását sem ajánlom!

http://ujkonyvpiac.hu/forumtema.asp?id=37

Előzmény: Intelligencs (10452)