Cyberworld Creative Commons License 2005.09.05 0 0 7960

Hétvégén nem olvstam, és most aliggyőztem végigolvasni az új hozzászólásokat. Pár kérdésre megpróbálok válaszolni:

 

Antennahuzal: fekete harisnya elemi szála(i). Olyan erős, hogy a gépet is fel lehet ennél fogva emelni. Több szálat is össze lehet fogni, ezzel lehet a vastagságát szabályozni. Egyik végét pillanatragasztóval kell rögzíteni, hagyni megszáradni, majd kifeszíteni. Ideális kis méretarányú hajók antennaszálaihoz is.

 

Sztatikus kisütők: a partvis szálai tényleg elég vastagok. Viszont a festőecsetek szőrei vékonyabbak, 100-ftért bevásárolhatunk egy életre.

 

Kabintető polírozás: Nekem a következő módszer vált be legjobban: A kabintetőt kitöltöm szilikongumival, nem spéci, egyszerű barkácsboltban kaphatóval.  Célja, hogy ne hajoljon a kabintető, mert berepedezhet. 1-2 napig száradnia kell.
1000 majd 1500-as papírral vizesen addig csiszolom, míg egyenletes nem lesz. Ezután (itt jön a csavar) szintén vizesen folytatom a polírozást a csiszolópapír hátuljával, cél a karcolások finomítása. Letörlöm, megszárítom, majd sima irodai fehér papírral polírozom tovább, már szárazon. A végén tiszta pamutronggyal, vagy fültisztító pálcával fejezem be a polírozást, szintén szárazon.