magyarpityu Creative Commons License 2005.08.29 0 0 1269

Hali! Ami benne van az utikönyvekben: Belém-torony, Felfedezések emlékműve, Jeromos-kolostor, a Lisszaboni Sé, Tengerészeti múzeum (ez utóbbit feltétlen nézzétek meg, kicsit húzós a belépő). A két nagy hidat is látni kell, és nagy élmény volt nekem az Ocenárium a Vasco de Gama hídtól nem messze. Sajnos itt a Vasco de Gama torony zárva volt, valami felújítás lehetett ott, ha azóta fel lehet menni, akkor biztosan érdemes is fönt körülnézni. El lehet sétálni a Szent György várba, sajnos tele van bazársorral, de a kilátás szép. A lisszaboni villamost is emlegetik, hogy különleges, meg a Gloria siklót, de azt úgyis látjátok majd. Nagy élet van éjszaka Lisszabonban (mondják is, Braga imádkozik, Porto dolgozik, Lisszabon mulat), és gyönyörűen ki vannak világítva a Tejo parti nagy terek.

 

Szerintem egy délutánt szánjatok a tengerészeti múzeumra, egy másikat a sére, Belém-toronyra, Felfedezések emlékművére, meg a Tejo parti mászkálásra (van még ott pár érdekes dolog), egy harmadikat meg az Ocenáriumra és a Vasco de Gama toronyra (ha fel lehet menni rá), de a libegőt ne hagyjátok ki :)) A Tejo torkolat nem nagy durranás, de egy délután arra is el lehet menni. Ezekhez kocsi sem kell, jó a tömegközlekedés, annak ellenére, hogy mennyi szűk utca van.

 

Kocsival Setubálba érdemes elmenni, sőt, talán nagyobb kaland befizetni egy vitorláshajós kirándulásra (persze, csak ha jó sokan mentek). Egy délutánt lehet szánni Sintrára is, ott a Nemzeti palota, meg a Mórok vára.

 

Szerintem térképet és utikönyvet mindenképpen érdemes beszerezni!

Előzmény: flugi (1268)