_karola_ Creative Commons License 2005.08.24 0 0 213

Kedves Canahari!

 

Betehetnéd ide is az audiogrammot.

A leírásod alapján, a 2 kHz-es "csipke", általában otosclerosisnál szokott jelentkezni. De általában a görbén némi csont-légköz is látható (ez a nyilak és o/X-ek közti táv) Ha azt írtad volna, hogy 4 kHz-nél, akkor zajártalomra gondolnék. Bár így látatlanban csak tippelni lehet. Valóban, nem ártana Dr-t változtatnod.

Írtad, hogy szigeteztél, ami nem arról híres, hogy a füleket kíméli... Remélem az audiológiai vizsgálat már 2-3 nappal a sziget után lett meglátogatva. Ha hallásvizsgálatra megy az ember, és azt szeretné, hogy a valós (?) küszöböt mérjék, akkor kb 3 napos "zajmentes  füllel" illik elmenni.

Egy lelet, nem lelet. Kontroll szükséges.

Az Otosclerosis kimutatására a küszöbvizsgálaton túl, még kiegészítő vizsgálatokat is illik csinálni. Végeztek-e olyat, hogy egy ballonnal levegőt fújtak az orrodba, míg a füled mögött egy ún "csontvibrátorral" hangot hallottál, és azt kérdezték tőled, hogy változik-e a hangja? A csipogó-búgókon kivül, végeztek-e olyat, hogy megkérdezték, milyen hangon cseng a füled, melyk cseng erősebben, és bemérték-e a csengésed erősségét, kiválasztották-e a tiedhez hasonló hangot?  A Tympanogram, Stapedius reflex-, fáradás vizsgálat?  Mint később írod, a tympanogram el lett végezve. Az egy dolog, hogy légtartó a dobüreged, de azon belül, mennyire volt eltolódva a csúcs?

 

Ha sikerült a végére járnod kérlek, írd majd meg.

 

Üdv:

karola

 

Előzmény: canahari (210)