Hülyesamu Creative Commons License 2005.08.16 0 0 2705
Nos, kedves t-bird, egy dolog nem világos a hozzászólásodból, hogy tudniillik mit jelent nálad a "volt felettünk" szerkezet, mert a szöveg második felében egyértelműen arról írsz, hogy mi szállt/szállhatott le magyar repterekre, én meg arról, hogy mi repült keresztül magyar légtéren, és ez a kettő persze nagyon más.

Én a saját, TG-s és Haditechnikás műveltségemmel annyit tudok/vélek tudni, hogy a B-2-esek ugye mindig a saját bázisról repültek, mert az USA-n kívül máshol nem is tudnak leszállni (Fairfordban sem, ott is csak a B-52-eseknek és esetleg a B-1-eseknek van infrastruktúra, most építenek két B-2 hangárt, amelyben pl. a radarabszorbens burkolat minden bevetés után esedékes javítását is meg tudják oldani), három vagy négy utántöltést vettek fel, ebből az egyiket közvetlenül a szerb légtérbe való belépés előtt, részben Magyarország felett, a ferihegyi tankerekből.
A Haditechnikás cikk maga egyébként elég részletes volt, mert leírta pl., hogy a gépszemélyzetek hány bevetést teljesítettek (tipikusan 1-2-3-at az egész háború alatt), sza amit ott leírtak, az nekem hihető.
Előzmény: t-bird (2693)