trikó Creative Commons License 2005.08.15 0 0 16677
Csak nem a mi Újlakink a szakértő? A fejtegetés mindenesetre logikus. Ami megint marhaság a cikkben, az szintén a sajtó nyelve (AP- értesülésre hivatkozva): "légkondícionálók" vannak szerintük a gépeken. Szerintem pedig egy légkondicionáló rendszer van, pontosabban magassági rendszenek hívják. Légkondicionálók a panellakások oldalán vannak....

Ha ez az egy rendszer nagyon meghal a gépen, netán kihermetizálódást okoz, akkor komoly baj lehet. A rendszer nemcsak a kellemes hőmérsékletért felelős, hanem a megfelelő levegőcseréért, és a magasságnak megfelelő túlnyomás megtartásáért is. Ha egy-egy eleresztőszelep meghibásodik, még nem jelent feltétlenül bajt. Ha igaz, hogy többször volt gond vele akkor visztont előfordulhat vezérlési gond is, ami már számottevő és gyorsan eszkalálódó problémákat okoz, ha pl. több szelepet is rosszul vezérel..

Lehet persze másfajta kihermetizálódás is, nem tudom, hogy mennyire tudták a vadászok körbenézni a gépet. kimozdulhatnak ajtók, ablakok, sérülhet a keszonfal a hermetikus és a nem hermetikus törzsszakaszok közt ...stb.
Előzmény: alfalima (16673)