fman Creative Commons License 2005.08.07 0 0 414
Na meg volt a közel 636 Km -es túra , mely 12 óra volt teljesíthető a 150-172-173-180-170-150 vonalon , Léva - Margecany- Vurtky- BB - Léva körrel.

A Szobati naphoz képest meglehetősen sokan voltak a Horeh Ronecen ( de ezt QW Kolléga is jelezte) , de azért találtunk helyet. Besztercebánya után azért ürült egy kicsit de , volt aki még margecanyban is állt. Volt valami ifjusági fesztivál Milniky -ben ott sok érdekes "szigetes " kinézetű ifjú leszállt. Mivel ez a szakasz volt a leghoszabb ezért itt törekedtünk a kényelemre , de nem volt jellemző a üres fülke sehol .... Itt mégy használják az emberek a vonatokat , nem úgy mint ide haza. Egyet azért nem értettem miért nem raknak több kocsit Zolyóm és Kassa közé ha tudják és látjak a vasuti dolgozok hogy zsúfolt ???????? Ez nagy fa....ság. MIndent Ősszevetve Cervena Skala ig egy kicsit egyhangú hegyes a táj , de utánna mindent kárpotol ...........hat elég mesés.
Margecanyban( azt hittük , hogy vaalmi nagyobb település) egy állomás közeli cukrászdában töltöttük el a közel 50 percet a Povazan - ig ami nagyon kellemes meglepetés volt . Perce pontosan 14.48 kor be is futott , és alig felszálltunk már suhant is ki .........hát igen ez is tele volt , de valahogy az asszony ráérzet hogy hová kell beülni a 6 plüss üléses (2. osztály) fülkék közül a középső két ülésre. A következő állomásnál le is szálltak akik az ablaknál ültek és máris királyi helyünk volt. A povazan egy klasszissal jobb mint a Ronec és 140 km/h alatt szinte alig ment. A kocsiknak is a rugózása és a hangszigetelése hibátlan volt. Azt sajnálom hogy a Margecany- Vrutky (186 km ) alig 2 óra alatt letelt , a látvány hibátlan a Lomnic majd 30 percen keresztül látható volt , és a többi látvány se volt elhanyagolható. Az hamar elszállt idő után szinte azonnal Vrutky -ba találtuk magunkat ...Ott fel a 840 -001 re és következett talán Európa alagút / km vidzonylatban az első 3 ban biztos benne lévő vonala. Az 1 órás út is hamar elszállt a vonat ( 840) egyszerűen európai színvonalú teljesen hibátlan még akár szakmai szemmel nézve is ( ugyanis a végzettségem : vasútgépész technikus, igaz nem gyakorlom ) tökéletes. Itt egy kicsit az út előtt izgultam mivel itt 6 percre volt az utólsó csatlakozás Léva felé ( Horeh Ronec ) de Óra mű pontosan beérkeztünk BB re ,és a Ronec Is 18.45 itt volt és 47 kor már huzott is ki a Búvár .....majd Zolyóm ban villany csere és 20.41 kor meg érkeztünk Lévára ahol az autónkat is ott találtuk ahol hagytuk.

Összeségében kellemes , de egy kicsit fárasztó túra volt.

Üdv Fman & Red