StingeR Creative Commons License 2005.08.02 0 0 8290

Sziasztok,

vasárnap délelőtt megnyertem életem első licitjét az ebay-en. Az egyébként ausztrál "seller" nagyon segítőkész volt, előtte jól elcsevegtem vele a postaktg-ről és a paypal melletti banki átutalásról is. Bár jelen esetben a banki devizaszla-ról való sima átutalást választottam, bereggeltem a paypalra is, de valamilyen oknál fogva (jelenleg nem működik ez a szolgáltatás - mondja a hibát feldobó oldal) nem tudtam hozzáadni a VISA Internet Card-omat (K&H Bank, SafeNET szolgáltatás), - így a pénzemet sem - amivel pedig már sokszor vásároltam a világ különböző pontjain @ online.

 

A srác Ausztrália egyik legnagyobb bankjának, a  Commonwealth Bank-nak az ügyfele, az átutaláshoz az ebay-en mellékelve volt a számlatulaj neve, számlaszáma, a bank neve, az ország, és egy BSB azonosító szám. Ez utóbbi (ha jól olvastam a Commonwealth oldalán) valamiféle azonosító szám, ami egyértelműen azonosítja a bankot, illetve a tranzakció típusát is.

 

Namost ma délelőtt besétáltam a K&H-ba és mondtam a hölgynek, hogy a devizaszámláról szeretnék AUD-ot utalni egy külföldi bankszámlaszámra. Semmi gond, kaptam egy négy példányos űrlapot, amit ki kellett töltenem és amit a bankból fel fognak faxolni Budapestre, mert az ottani központból végzik az utalást még aznap - ami azonnal látszik a számlámon is.

 

Nos, azt mondták, hogy általában kellene vagy a bankfiók pontos címe, vagy az ügyfél pontos címe, de mivel ez nem volt (bár azóta megkérdeztem a srácot, de még nem jött válasz), így a meglévő adatokkal töltöttem ki a formanyomtatványt. A BSB számot gőzöm nem volt, hova kell írni - így a bank neve és az ország mellé biggyesztettem, közvetlenül a számlaszám alá.

A hölgy kedves volt, mert elmondta,hogy ha nem sikerül a tranzakció, az nekem 2000 HUF-ba fog kerülni, de elkérte a számomat, hogy ha esetleg még adat kell, akkor ezt megelőzve fel fog hívni. Nem hívott, remélem minden rendben megtörtént és nemsokára már szorongathatom a csomagot és pozitív feedbacket írhatok az eddig amúgy 100%-os + ausztrál srácról. A biztonság kedvéért holnap még bemegyek és megkérdezem, minden lerendeződött-e.

Gondoltam, leírom az eddigi tapasztalataimat, hátha valakinek segítséget tudtam nyújtani vele.

 

Bye: Stinger