Operator Creative Commons License 2005.07.31 0 0 6
A hatályos netikett szerint a NAGYBETŰS ÍRÁSMÓD az KIABÁLÁST JELENT.

Ennek megfelelően a topikok címében ezt kerülendőnek tartja a moderatura elsődlegesen a PoliDili tájékán. Természetesen ha valakinek tényleg fáj valamije és azt vésőbe billentyűbe mondja az Egészségügyi problémák fórumban az akceptálható helyzet, de a politikán úriemberként viselkedünk, nem füttyögünk és nem kiabálunk.

Amennyiben a moderátor a gyorsabb úgy a topik megdöglend, rendes cím-tipográfiával azonban újra nyitható.(*) Ha a nick jön rá, hogy feleslegesen kiabált, kérheti a moderátorokat a javításra, ez esetben kérése meghallgatásra alkalmasnak találtatik.

Ezek a netikettes szabályok irányadóak a beírások elkészítésénél is, kerüljük a felesleges kiabálást, a flood jellegű sok üres soros beírást illetve a szanaszét tipografizált, sok színes óriásbetűs hivalkodó írásmódot is. A tartalom a lényeg, nem a forma. Ez persze nem jelenti azt, hogy a lényeg kiemelése félkövér betűkkel vagy aláhúzással tiltott lenne, sőt egy nagyobb betűs nyitó mondat sem fáj senkinek. A mértékletességen van a hangsúly.




(*) Ez iránt előbb érdemes érdeklődni, mert ha mégis tartalmi okok miatt törlődött a topik, akkor az újranyitásból problémák származhatnak.