Bonobo Creative Commons License 2005.07.22 0 0 133

 

 Raphael,

 

endogen retrovirus ...  akkor mindenkibol ki lehetne mutatni

 

???? Ezt meg én nem tudom hova tenni. Bár ez itt most OFF.

 

 vastagon a HIv-hipotezist tamasztjak ala

 

 mondjuk a "HIV sincs" antitézist nehezebben tudom felvenni amit a hölgy képvisel, mert azt én sem hiszem, hogy HIV ne lenne, ezért nem is vitatkozom.

 

  De azt, hogy ez miért nem igazol okozati összefüggést, arra szülök neked egy pillanat alatt egy lehetséges hipotézist, ami magyarázza, hogy a PCR miért "működik":

 Adott egy ártalmatlan retrovírus: beletojik a CD4 sejtekbe, nem okoz bajt. Aztán jön valami más, ami szétrobbantja az immunrendszert, és a CD4 sejtek elkezdenek széthalni, és a DNS darabjai egyre nagyobb számban jelennek meg a vérben. Már akiben van HIV -- akiben meg nem volt, azt továbbra is egyszerűen TB-snek hívjuk, vagy ha megnézzük a CD4 számot, és feltűnik az immunhiány, akkor ICL-esnek. Akiben meg volt HIV, a viral load és a CD4 count között tökéletes a fordított korreláció. Aztán meg ott a sok HIV+, aki tünetmentes, hát tologatjuk a tünetmentességet akár 15-20 évre, és/vagy ráfogjuk a HAART-ra.

 

 És lehet még ezer más nem ok-okozati összefüggés.

 

 Annyit tudunk, hogy ezek a tesztek működnek olyan értelemben, hogy  pl. a HIV (DNS darabkáinak) a kimutatása a vérben egy jó marker. Kochék jó okkal keménykedtek...

 

Előzmény: Raphael (132)