ebayer Creative Commons License 2005.07.14 0 0 7889

   Hello Digicat !  Most volt egy kis időm és megnéztem hogy 153 hozzászólásod volt csak az eBay témában és mindegyik igen hasznos információt tartalmaz, az összes témában pedig súrolod a 2000-t ! Csak gratulálni tudok -öszintén. Bizony -bizony lassan lepötyögtél egy könyvet -hanem kettőt . Nagyon érdekes -és persze elképesztően időzabáló - ez a "fórumozás". Az eBay témában mindjárt nyolcezer lesz a numero. Irdatlan mennyiség ! És persze nagyon rossz hatásfok, mert sajnos ebből kihámozni valami összefüggő és kezelhető anyagot szinte lehetetlen. ( sajnos)

     A németek adtak ki könyvet az eBay-ről - tudod a 2.pontban leirtakat ecsetelgették a Németeknek németül. Az USA-ban is jelentek meg nagyon értelmes és használható segédletek az online aukciós kereskedés technikáiról -kiemelten az eBay-ről. ( Amerikaiaknak(is) , angolul ) . Nem tudom , hogy nagyon naiv volt az az igényem , hogy Magyaroknak magyarul is legyen már valami jó kis  összefoglaló akármi. Németországban és az USA-ban is rendszeresek a "Bulik" , összejövetelek és kurzusok.  Mit szólnál  hozzá , ha Magyarországon is történne már valami.

Mondjuk a téma hazai szakértői , a legprofibb felhasználók , esetleg a Német eBay-tól valaki 2-3 napos kurzust tartanának mondjuk BP-en valahol. Nyilván érdemes lenne egy kezdő és egy haladó csoportban elkövetni a dolgot. Natürlich a hazai adó,

vám , szállitmányozó , és banki szakemberek meghivásával. Én a magam részéről nem sajnálnék 20-40 Eft-ot  egy valóban tartalmas összeruccanásért, persze utána lehetne mikulásig élőben "fórumozni". Az anyagot videóra venni és DVD-n árulgatni.

Valószinüleg a Németországi eBay-t megkeresem ezzel az igényemmel ( szerintem sokunk igényével ) , hogy értesitsék a Magyarországi eBay-zöket egy( vagy több ) kurzus lehetőségéről. ( vagy már megint lemaradtam valamiről ???? )

    Szóval úgy látom , hogy Te mindenképpen szaktekintélynek számitasz a "szakmában " , tudsz esetleg neveket adni akik szintén "nem piskóták" a témában?

    Itt , a topikban a végtelenségig lehet kisebb-nagyobb tanácsokat adni a "kopaszoknak" és még "kopaszakabbaknak" , de jó lenne már végre egy kicsit átgondolni a dolgokat és nem szétaprózni az energiákat.

    Az eBay egy nagyon jó hely , jó ott időt tölteni , vásárolgatni , eladogatni , kinek

hogy. A lényeg : az eBayn  senki nem kiváncsi a másik bőre szinére, vallására, az autója hosszára , stb, stb. Csak az számit hogy az eladó korrekt árút küld neked illetve Te elég gyorsan fizetsz-é. A feadback jó találmány ! Itthon is be kéne vezetni

a cégek közötti Pénz-Áru viszonylatban . Egy két multinak , banknak , hivatalnak ,

igen csak érdekes lenne a bizonyitványa. Én speciál 12 éve minden számlámat percre pontosan fizetem, az eBay-n is elég szépen állok (nem dics. csak mellesleg :

302(512) 100% , 3,5 év alatt kb 150 TEURO, USA, Canada, Ausztrália, Svájc és az EU fele ) . De!! Még mindig nagyon sokat kell tanulnom , hogy ne hibázzak !És nem akarok hibázni ( nem vagyok pont-mániás , egyszerűen ilyen az értékrendem )

------------ Na eleget rizsáztam , holnap felcsörgetem a VPOP-t, az APEH-et,

és a Gazdasági Minisztériumot. Üdvözlettel : ebayer

Előzmény: digicat (7863)