digicat Creative Commons License 2005.07.13 0 0 7857
Nem az ő költsége, hanem a tiéd. Nem az ő bankja vonja le ezt az összeget, hanem a levelező bank(ok). És nem OTP specifikus.
Az eladót nem érdekli, hogy a te bankodnak van-e közvetlen kapcsolata az övével vagy netán 3 másik bankon át küldi a pénzt, és ezért azok levonnak X összeget.
Ő azt várja, hogy a számláján pont annyi pénz jelenjen meg, amennyit kért. Onnan kezdve meg téged nem érdekel, hogy mennyiért lesz belőle kp.
Sajnos az itteni bankok nem tudnak (nem akarnak) nyilatkozni arról, hogy lesz-e és mennyi lesz a költség, csak utólag levonnak valamennyit. A korábbi hozzászólások szerint úgy tűnik, hogy néha csak a csillagok állásától függ, hogy mennyit.

Ha rákeresel a levelező bankra, akkor találsz magyarázatokat. Az szerintem sem normális, hogy a mostani elektronikus világban még mindig igy működik a bankrendszer, de tenni nem tudok ellene.

Persze még mindig benne van a pakliban, hogy az ő bankja vont le valamit valamiért, de az nálunk sem jellemző, hogy jóváirásért levonnak.
Régebben volt olyan, hogy ha forintszámlára érkezett deviza, akkor annak volt konverziós költsége, de ez tudomásom szerint megszűnt.
Előzmény: chapelle (7854)