laranjeiras Creative Commons License 2005.07.12 0 0 1092

1. Szombaton elzötyögtünk a metróval a Jardím Zoologico-hoz (Lisszabon ugye).

 

2. Onnan a Fertagus-szal (vonat) személyenként 3.90-ért kényelmesen irány Setúbal (50 perc).

 

3. Onnan gyalog délre egészen a kompig. Kb. félóránként jár, kb. 1.10 Euró személyenként Troia, ami kb. 20 perces utacska a túlpartra. Szerencsések és éles szemûek delfineket is láthatnak.

 

4. Troia-ba érkezve rögtön használatra kész partot találni, ami viszonylag "melegecske" (portugálos érzékekkel mérve). Sajnos ez nem egy "praia vigilada", nem figyeli senki. Ha az ember a kompról leszálló tömeget követi, nagy eséllyel megtalálja a másik part-részt, ahol hivatalosan is lehet fürödni. Itt még láttunk néhány üres óriási épületet, kicsit szoci hangulat (mint odahaza a lakótelepi házak), de nem vészes.

 

Nagyon szép a környék, úszás közben külön élvezet, mikor két orror-szájat elöntô hullám között megpillantja az ember a túlpart hegyeit ;o)

 

5. hazafelé talán 8-9 felé megy az utolsó komp, az utolsó vonat pedig este 11 felé megy vissza Lisszabonba - hétvégeken.

 

Azért a vasútállomás közelében (délre) találtunk egy kis pizzázót, ahol rendkívül jót ettünk. A vasútállomással szemben pedig vettünk 2 kiló cseresznyét, amit nem kis boldogsággal pusztítottunk el.