cosmopolita Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8437

rkrisztina!

Sajnos ékszerekkel kapcsolatban nem tudok tanácsot adni, mert eddig még nem vásároltam kint.

Mi még a robbantás előtt voltunk, akkor biztonságban éreztük magunkat a bazárban este négyen (2 fiú,2 lány) fiatalok (én ráadásul szőke is vagyok). Egy fiú elől és egy fiú hátul ment, biztos ami biztos. Az alkudozásnál, vásárlásnál határozottnak kell lenni és akkor nincs gond. Volt olyan amikor bepróbálkoztak, nem akart visszajárót adni stb., de amikor látták, hogy mennyire felháborodtam, akkor visszaadták és elnézést kértek (!). Ilyen 3x is volt.

 

Helyi étteremben sajnos nem voltunk, pedig más országokban elég bevállalósak vagyunk. Az az igazság, hogy nem igazán volt olyan hely ahova bizalommal beültünk volna, vagy nem találtunk kajáldát, vagy nem ült benne senki. Egyszer ettünk egy hajón a Níluson, de ott is nemzetközi kaja volt. Amúgy 3 féle gyorsétkezdét látogattunk. Egyiptomban a kajával jobb félni.... Nekünk így nem volt semmi bajunk. Van egy Groppi nevü cukrászda ami híres, oda érdemes benézni. Ott fagyit is ettem (nem tudtam ellenálni), de nem volt baj. Ebből a cukiból több is van, az egyik nem annyira szép, és a kínálat is szegényes (a mosdójából kifordultam), de van egy olyan is ami szép modern. Sajnos címet nem tudok, de ha ilyet látsz, próbáld ki.

 

Érdekesség: amikor a Citadellába voltunk, akkor többször is leszólítottak minket fiatal fiúk, angolul nem nagyon beszéltek, inkább csak mutogattak, vagy minket kértek meg, vagy a fiúktól kértek engedélyt, hogy fényképezkedhessenek velünk, európai lányokkal. :)

 

A Párom most mondja, hogy a szállodában nem lehetett egyiptomi fonttal fizetni (Kairóban), csak akkor ha bemutatta a pénzváltásról szóló bizonylatot.

 

Mikor indultok?

cosmo

Előzmény: rkrisztina (8432)