Optika Creative Commons License 2005.06.28 0 0 10759

Valami jegyzetet csináltam erről a témáról, de nem tudom hol van és feltettem-e ide korábban, mindegy.

 

Három meredek csúcs van, a középsőn nincs vár, csak néhány fa és kics sziklák/kövek, valamint korlátozott panoráma NSipek felé (látszik a pusztavári csúcs). Ez a középső a nagy kanyarnál van, könnyű tévedésből felszaladni rá. Lienkával és Talpalóval ezen jártunk.

 

Pusztavár

 

Érdemes elolvasni a www.varak.hu -n a történetet, sokat tököltek vele, hogy ez-e Sztrahora. Nsipek után sokáig mész a Malom-völgyben szekérúton. Figyelj, néha a jelzés balra-jobbra letér. Egy ideig még fiatalos erdőben haladsz, de egyszer csak nagy fák vesznek körül, a jelzés 1 méteres mélyútban folytatódna. Balra elől félkör ívben indul egy hegyhát, a fák alatt jól járható (a kis benőtt szekérút nem megy fel a hegyre). Haladj mindig felfelé,a csúcs közelében nagy sziklák lesznek, kicsit mászni is kell. Várfalak vannak az ásatási gödrök oldalában!!! Nyomtass alaprajzot, fel fogod ismerni. Szép nagy terület, érdemes bejárni.

 

Földvár

 

Nincs neki neve, a listákban nem találom. Tulajdonképpen sánc nyomokat is alig lehet majd látni, de pontosan ott van a kiemelkedés, mint a térképen. A nagy jobbos kanyarról már volt szó, itt kezd igazán emelkedni az út és több ágra szakadozik. Jellegfát nem láttunk, de figyelni kell balra és az útágakat keresztezni. A jelzés is szórakozik, hol ide, hol oda festették. Fel a közeli csúcsra, kőgörgetegen át. Ha túlhaladsz a jelzést követve (itt találkoznak össze az útágak), akkor egy nyeregből is visszafelé mehetsz, úgy kevésbé meredek. De a Remete-bérc, az már a következő hegy (Khrsz), ott csak Cs500 kód van. A földvárnál nincs kilátás, se csúcskő. Sokat kell inni, hogy várnak lásd. :-)

Előzmény: Vlaszij (10755)