anet1 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 11389

Kedves Gábor!

 

31 éves vagyok, van egy 15 hónapos kisfiam (császár a köldökzsinórtekeredés miatt), januárban elvetéltem kb. 7 hetesen, most 6 hetes terhes vagyok. 5 napja volt egy kis barnás hüvelyváladék, és onnantól menstruációs jellegű, tompa derékfájás. Azóta fekszek, csak pisilni járok ki, és 2*1 Duphastont szedek (10 mg dydrogesterone). A kevés barnás hüvelyváladék még elő-elő fordul, viszont a derékfájás fekve már nem jelentkezik.

Ha felállok elég fáradékony vagyok, és időnként előjön a derékfájás, úgyhogy inkább fekszek. Az orvosom mondta hogy menjek be a kórházba jövőhéten, megnézik mi van a babával - de mivel az minimum 1 órás sorbanülést jelent az UH előtt, mondtam hogy az nem tudom jót tenne-e, itthon fekszek. Azt mondta hogy lehet hogy befektet akkor a kórházba.

 

A kérdéseim:

1. A derékfájás elmúlása reményt adhat hogy megmarad (még él) a baba?

2. A barnára szineződött hüvelyváladék a hormoningadozástól lehet? Ha a kisfiamnál rendben voltak a hormonjaim ez előfordulhat?

3. A fekvést részesítsem előnyben, vagy fontos lenne UH-on megnézni mi a helyzet (6. hét, nem tudom lenne-e már szívhang).

4. Ha minden rendben lesz, ezek a tünetek (derékfájás, barnás váladék) várhatóan a 12. hétig tartanak csak, vagy tovább?

 

A választ előre is köszönöm