Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.06.18 0 0 11385
Hi ambers,

iden marcius 26-an szultem, utana kb ket heten utan mgszunt a verzes. Majd a szules utan kb. 4 hettel ismet elkezdtem verezgetni. Majd a 6 hetes kontroll vizsgalaton feltetettem Mirena-t az orvosommal - kozben is verezgettem - es azota is folyamatosan verzek. Olyan mint egy enyhe menstruacio. Az orvosom mondta, hogy a Mirena felhelyezese utan ossze-vissza lehet verezgetni, de en mar elotte is vereztem es azota is. Nem tudom, hogy ez a szules kovetkezmenye, vagy a Mirena miatt van, de mar nagyon aggodom es a mindennapi eletben is eleg kellemetlen.

Ha jol szamolom, Majus elso feleben tettek fel a Mirenat. Max 5 hettel ezelott.
A "4 hettel szules utan megint verezgetes" az elso menstruaciod lehetett.

Ugyhogy enszerintem varjal meg legalabb egy ciklusnyit. Ha meg akkor is verezgetsz, kerd meg az orvost hogy adjon harom honapnyi fogamzasgatlot, ami rendbepofozhatja a rendetlen ciklust. De egyenlore varjal enszerintem. Es turelmetlenseg miatt ne vettesd ki a Mirenat. Neha "van ilyen".

Gabor
---------------------
Kedves Elvira70,

Egymásmak ellentmondó álláspontokat lehet arról hallani, hogy a különféle szépítőszerek, krémek, testápolók és a konyhai tisztítószerek, illetve az ezekben található hatóanyagok bizony veszélyesek lehetnek a magzati feljődésre, főként az első trimeszterben. Ugyanezt halanni a hajfestékről és a szoláriumról is. Azt gondolom, hogy a legtöbb nő használ arckrémet, testápolót, esetleg festeti a haját és kismamaként sem szeretne lenőtt hajjal, karikás szemmel mutatkozni. Kérdésem az, hogy 1./ milyen "kencéket" kell feltétlenül mellőzni, illetve milyen mértékben használhatók a megszokott kozmetikumok; 2./ a konyhai suvickolásnál milyen elővigyázatosságokat kell megtartani a különböző oldószerek használatánál; 3./ a szolárium és a hajfestés teljes mértékben mellőzendő-e a terhes nők számára?

1. Nem tudok egy listat adni, miszerint "ezt lehet", "ezt meg nem". Egyedi szerekben levo kemiai anyagoktol fugg.
2. Ovatosnak kell lenni hogy ne lelegezz be illo anyagokat, ne aztasd a kezed olyan szerben amirol nem tudod hogy mi van benne. Gumikesztyu jo otlet lehet.
Megintcsak, listat nem tudok leirni.
3. Szolarium es hajfestes tenyleg nem ajanlott.

Gabor
---------------------
Kedves szrekuc,

A kerdesem gyogynovenyes es meg mindig a kotohartyahoz kapcsolodik:kaptam cseppeket,de mar csak kb 2 napra eleg es semmi valtozas(kb masfel-2 hete hasznalom),pontosabban annyi,hogy reggelente eddig csak kicsit volt csipas a szemem,mostanra viszont teljesen ossze van ragadva vegig a szemhejam.A szemesz nem engedte a kamillazast a baba miatt.Ez csak az esetleges allergia miatt van vagy van mas oka is?En eddig nem voltam allergias persze nem is szeretnek az lenni de nagyon szeretnek vmit kezdeni a szememmel.Nagyon nagy marhasagot csinalok,ha elkezdem kamillazni?Allergiara van hajlam a csaladban boven es most en is elkezdtem tusszogni,de nehez lenne megmondani, hogy ez megfazas v allergia;a szemem alapjan azt mondtak,inkabb nem allergia, mert csak az egyik szemem csinalja ezeket a jo dolgokat,a masik teljesen OK,allergianal meg mindket szem viszketne egyforman. Szerintetek mehet a kamilla mersekelten?Ha nem,tudtok vmit javasolni azon kivul persze,hogy a cseppecskek utan ujra megkeresem a dokit?

Kamillazni nyugodtan lehet, de helyedben nem kiserleteznek, hanem visszamennek a szemorvoshoz es megmutatnam a szememet.

Gabor