Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.06.16 0 0 11377
Kedves varandos anyuka,

25 eves vagyok, 35 hetes terhes (edd 7-20), USA-ban elek. Eddig problema mentes volt a terhessegem, nemreg viszont a koldokom folott egy erzekeny pontot fedezett fel a szuleszno egy 'fundal height' vizsgalat soran. Tapintasra, nyomasra nagyon erzekeny, faj. O azt mondta, hogy lehet fibroid, vagy ciszta is, mert ki tudta tapintani a kis gombocot a meh falan talan?, de aggodalomra semmi ok. Engem megis izgat a dolog, meg ugye fajdalmas is. Neha korulotte is eg az egesz terulet, es csak akkor lesz jobb, ha leulok, es rateszek valami meleget. Az eddigi ultrahang vizsgalatok soran nem vettek eszre.

Mi a velemenye errol? Volt esetleg hasonlo esete a praxisa soran?


Mit mondott az orvosod?

Ha a koldoknel, vagy kozvetlenul felette van, egy sérv is elkepzelheto. Kis fibroid sem lehetetlen. Ciszta ezen a helyen nincs. Neha "csak faj ott" a feszulestol.

Gabor
------------------
Kedves szrekuc,

Párom már régóta szenvedett mindenfele gorcsoktol (tobb,mint fel eve),most sikerult vegre elmennie egy urologushoz aki megallapitotta,hogy prosztatagyulladasa van.Nekem sokszor volt regebben huvelygyullasasom,amit amiota terhes vagyok,nem nagyon nezek,de pl a terhesseg elejen is kellett klion-d 100-at hasznalni;talan epp ti mondtatok,hogy ezeknek a gyulladasoknak koze lehet prosztatagyulladashoz - csak hat ugye ferfiember nem megy orvoshoz, csak amikor mar nem bir menni a fajdalomtol. A kerdesem vegulis az lenne, hogy ez a prosztatagyulladas lehetett/lehet-e vmilyen hatassal a babara?Gyulladas alatt jott ossze,antibiotikumot csak most kaptt a parom.Lehetett ez a gyulladas vmilyen hatassal a babagyartasra, a babara

Nem valoszinu.

Még lenne két kérdésem: az egyik,hogy meg mindig nem mult el a kotohartya gyulladasom,pedig mar tobb,mint egy hete tart,es nem tudom, mit csinaljak vele.

Kaptal antibiotikus cseppeket? Ha nem, kerjel. Ha igen, hasznald tovabb.

Gabor
--------------------
Kedves E.Orsi,

33 éves vagyok, 0 terhesség, első próbálkozás.

4 napja késik a menzeszem (33. napon vagyok), néha szúr a méhem és a petefészkem, néha fáj a bal mellem. Ma barnáztam. A teszt negatív.

Kérdésem: a teszt mikortól mutatja ki biztosan a terhességet?


Varj még egy hetet, ismeteld meg. Akkor mar 99.9%-ra pozitiv ha terhes vagy.

Gabor
-----------------
Kedves Mikolt,

tok valtozo. nekem a mult heten a huszonvalahanyadik napon eros pozitiv lett, kozben a vervetel igazolta, hogy nem vagyok terhes.

Wow.....a mondat elso felenel mar gratulalni akartam (:-).

Akkor nalatok eleg gyengek ezek a tesztek, mert amit itt adnak el USA-ban, nagyon pontossa valtak az utobbi nehany evben. Nem is emlekszem mikor jelentette egy paciens hogy pozitiv volt, aztan mégse, vagy negativ volt, aztan mégis.

Szinten nagyon fontos: ezeket mindig az elso reggeli vizeletbol kell csinalni.

Gabor