Güsziológus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 10577

OLAJOS KÖRÚT

(Lenti - Kerkateskánd)

Reggeli sétaként illesztettem be a programba ezt a kb. 8 kilométeres távot.

Lenti határában, a várnál, érdemes a jelzett úton maradni, hisz a forgalmas 75-ös út melletti kerékpárút nem nagy élmény. A szép parkerdőben jól jelzett ösvényen szívhatunk egy kis friss levegőt.

Ennek a szakasznak a vége aszfaltos bicikliút, a már említett 75-ös út mellett. Szerencsére nem hosszú.

Mumor is Lenti, a fordulás jelezve van, de a főutcán sok jelre ne számítsunk! Igaz, nincs is szükség rá, hisz az út egyértelmű.

A vasút keresztezését követően a térkép szerint lehet jobbra is menni, de a jelzések a szintén Lentihez tartozó Lentiszombathely főutcáján vannak. A kanyar után még egy kis járda, majd kezdődik a bicikliút. Az út elején, pici kitérő, és van egy pavilon, ez nyitva volt.

A vasútállomásig feljavított autóút is van, de a bicikliút is jó minőségű, aszfaltos.

Az állomás szép helyen van, a kereszteződés után már erdőben haladunk, aszfaltos bicikliúton. Ez egy hangulatos szakasz, jó 1,5 kilométer a forgalmas országútig.

Az országúttal párhuzamosan is van kerékpárút, aszfaltos.

Máhomfa (ez még mindig Lenti!) határában a Vándor söröző zárva volt, itt kellett volna bélyegezni. Mikor 8:00 után visszafelé mentem a busszal, még mindig zárva volt.

Máhomfánál a bicikliút elkanyarodik, egy darabon az országút mellett haladunk. Egy tanyánál indul egy földút, az elején van vagy két jel, aztán jobbra-balra szántóföld. Az út beletorkollik egy keresztező földútba, majd egy balkanyar után elérjük Kerkateskánd északi végét. Itt csatlakozik a Máhomfánál elhagyott bicikliút. Jelek a mezőn értelemszerűen nincsenek.

Kerkateskánd hosszú főutcáján ballagva elérünk egy cukrászdához (ez nyitva volt), innen nincs messze a buszmegáló. A Szécsisziget felől érkező busszal lehet visszamenni Lentibe. Erededően úgy terveztem, hogy Szécsiszigetig megyek, de nem mertem kockáztatni, ezért megvártam a buszt, és visszamentem a szállásunkig. A Tornyiszentmiklós - Lenti közötti országúton gyakrabban közlekednek a buszok, ennek megállója sincs messze.

Ez a szakasz nem a legérdekesebb, de része a körútnak.

Mire "haza"értem, már csak tisztálkodni kellett, és indultunk Bázakerettyére.

Mindez az utolsó (tegnapi) napon történt, akkor már túl voltam a teljesítménytúrán, és a hétfői Tornyiszentmiklós - Lenti szakaszon. Örülök, hogy ezt a szakaszt is kipipálhatom. Kellett lelkierő, hogy becsületesen végigmenjek. Ez az igazság.

Pecsét hiányában a buszjeggyel tudom igazolni, hogy arra jártam.

Előzmény: Güsziológus (10569)