ps2guru Creative Commons License 2005.06.14 0 0 21872
Üdv mindenkinek!

 

A segítségeteket szeretném kérni egy wireless hálózat kiépítésével kapcsolatban.

A távolság a két kertes ház között, amely között létre szeretnénk hozni a hálózatot 300-350 m. A két ház között szabad rálátás van. Fontosnak tartjuk a nagy adatátviteli sebességet, a megbízhatóságot és a viszonylag jó árfekvést, a biztonságot kevésbé. Az ADSL internetet is meg szeretnénk osztani, s mind ezeket figyelembe véve a következő cuccokkal gondoltam megvalósítani: egy D-link DI-624 router az én oldalamon, és egy DWL-520 PCI kártyával a haver oldalán. Az én oldalamon egy 10dBi-s körsugárzó lenne a későbbi LAN bővíthetőség érdekében. A havernál egy 15dBi-s GRID antenna. Az antenna kábel sajnos fejenként min. 15-15m kéne a tetőtől a szobáig (a kábel: H-500).

 

Sajnos tapasztalatom még nincs, de sokat érdeklődtem ez után interneten,olvastam fórumokat, beszéltem számítógépes guru cimboráimmal és így sikerült erre a választásra jutni.

Mi a véleményetek erről az összeállításról, működőképes lenne-e? Ha nem akkor ti mit javasolnátok. Legfőképpen az antennaválasztásban vagyok tanácstalan ekkora hosszúságú antennakábel mellett.

 

 Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm!!