digicat Creative Commons License 2005.06.09 0 0 6961
Teljesen mindegy, hogy hol lett gyártva és hol lett eladva. Az egyetlen kérdés az, hogy TE az EU-ban vagy EU-n kívül vásároltad.
Ha nem tudják bizonyítani, hogy az EU-n kívül vásároltad, akkor nem csinálhatnak veled semmit, ugyanis arra egy törvény sem kötelez, hogy a számlákat megőrizd.

Tehát pl. azt mondod, hogy az Ecserin vetted Józsitól, és ha ők nem tudják bizonyítani, hogy ez nem igaz, akkor neked van igazad. Esetleg még utánanéznek, hogy nem lopott-e, de ha nem, akkor semmi bajod nem lehet. Ezt azért említem meg, mert az USA-ban sok lopott laptopot és fényképezőgépet árulnak. Néha lehet tudni, hogy az, néha nem. És néha a sorozatszámok le vannak jelentve. Ha lopott, akkor jobb, ha gyorsan előkerül a számla, mert azt olcsóbban megúszod-

A gond az, hogy a vámosok nem ismerik a törvényt, és ha mégis, akkor csúsztatnak. A bíróságon is. A vámos elmondta a magáét, majd jött a szakértő, és elkezdte sorolni, hogy mely törvényeket ismeri rosszul a vámos, és miben jártak el tévesen. És mindezek után még fellebbeztek is, nem volt elég nekik az elsőfokú ítélet.
Mivel a bíró nem ismeri a törvényeket, és te sem ismered a törvényeket, ezért ha nincs alátámasztott ellenvélemény, akkor a vámosnak hisz.
Én megúsztam priusz nélkül, csak az ügyvédi és szakértői költséget kellett kifizessem. Az állam pedig bukta a nyomozás és a két tárgyalás költségeit (első és másodfok), plusz a vámos egy napi bérét (amikor tanúskodott).
Előzmény: denito (6952)