cicja Creative Commons License 2005.06.08 0 0 958

Nem egészen értem mire gondolsz. Náluk a felsőoktatás tandíjas...nem csekély, tahát mellette dolgoznod kell. Ösztöndíjat csak az űberspílerek kapnak.

 

A PhD szintén jól hangzik, de ennek is az az egyszerűbb módja, hogy MO-n felvesznek és utána valamilyen bilaterális cuccal kimész (megint erasmus, de itt azért van több lehetőség, és nem árt a személyes kapcsolat, vagy a tanárod személyes kapcsolata, de még így is a pályázási procedúra fél éveket vehet igénybe).

Kinti PhD ösztöndíjat elnyerni szinte lehetetlen úgy,hogy ott pályázol. Ennek oka, hogy azért nincs ott akkora jólét, így ők is a saját diákjaikat támogatják. Külföldinek akkor van esélye, ha már régebb óta van kint, mondjuk eltöltött egy félévet ERASMUS-szal, mert így látja az ösztöndíj bíráló bizottság, hogy jól van, már termelt az államunknak egy kicsit, hozott nekünk hasznot, ám legyen kapja meg.

 

Ezek, nem holmi magyaros, kissebrendűségi beidegződések, hidd el úgy érzem mindent végigpróbáltam....most MO-n fogok pályázni júliusban PhD-ra, azután meglátjuk.

Előzmény: pbence2345 (955)