Na halacska23, itt vagyok :-))
A Lasagne alla Bolognese-hez kell Lasagne lap (olasz marka).
Utana kell csinalni egy Ragu-t (alla Bolognese):
ehhez kell vaj (vagy olivaolaj) hagyma (soffritto) + sargarepa + zellerszar + daralt marhahus (+ esetleg lehet szaraz vorosbor) + olasz passzirozott paradicsom (uvegben kaphato).
A Ragu-t nagyon lasson kell megcsinalni, min 1 ora, de lehetoleg legyen 2.
Kell Besamelt csinalni:
a besamelhez kell azonos mennyisegben vaj & liszt + tej + szerecsendio.
En ilyen aranyt szoktam tartani: 50 g vaj - 50 g liszt - 1/2 l tej.
TI HOGY CSINALJATOK A BESAMELt?
Egy tepsibe ontesz egy kis ragu-t, ratesszed a lasagne-t raontesz ragu-t + besamelt + Parmigiantot, majd ra megint lasagne-t, megint ontet, stb stb. Az tetejen is legyen ragu & besamel ontet.
Min. 3 reteg, de 4 is jo :-)))
Be a sutobe 180-200 fokra kb 45 percre