Hvala Creative Commons License 2005.06.07 0 0 15268

Nálam már sajnos kifogyott a spejzból (szomszédasszony gyögyszeme), de két receptet találtam (az egyszerűség kedvéért nem is ugyanazok a hozzávalók)

Úgy látom újabb jó kis téma lehet, írjatok még recepteket!

1.)Hozzávalók: 6-8 nagy húsos paprika, 2 nagy kékparadicsom (padlizsán), 3-4 gerezd fokhagyma, 1 dl étolaj, citromlé, só, bors.
A paprikát és a kékparadicsomot megmossuk, szárazra töröljük, előmelegített sütőben puhára sütjük. Meghámozzuk, ledaráljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az olajat és a citromlét, sózzuk, borsozzuk és simára keverjük.
2.)Hozzávalók: Ez az adag az egész fórumnak szól!
100 db piros húsos paprika,
5 kg paradicsom,
7 dl olaj,
só,
20 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A paprikákat megsütjük a platnin. A paradicsomot megmossuk és megsütjük, majd meghámozzuk, és húsdarálón ledaráljuk. Nagyobb lábasban megmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a darált paradicsomot és a paprikát, majd sózzuk, és hozzáadjuk a ledarált fokhagymát is. Sózzuk még ízlés szerint, és kb. 1,5 óra hosszáig sűrűre főzzük. Mikor olyan sűrű a massza, hogy a fakanál csíkot hagy benne, akkor kész az ajvár. Tiszta dunsztosüvegekbe helyezzük, lekötjük celofánnal még melegen, és kidunsztoljuk.

Előzmény: Leppke (15264)