quilla Creative Commons License 2005.06.06 0 0 942

haaat, szerintem a mindennapi elet - akarmilyenkedvezoen is akarom nezni - dragabb itt (Portugalia) mint odahaza. A bevasarlas es az alapelelmiszerek is. A vendeglozes is...persze mindez ha a magyar arakhoz viszonyitom. Az itteni keresetek valamivel jobbak allitolag, de evvel a valamivel dragabb is letezni. A kozlekedes sem olcsosag errefele (Porto es kornyeke). Munkahoz szerencse kell (ismeretseg, segitseg nem hatrany) de onalloan kijott fiukrol akik itt laknanak sajna nincs 'statisztikam', a lanyoknal (nem egyedul eloknel) igen rossz a foglalkoztatottsagi arany.

Milyen adminisztrativ dolgokra gondolsz a napi eletben? A hivatalos okmanyokra? Letelepedesi, munkavallalasi?

A kovetseg meg haaat... szoval nincsenek a toppon info teren, ez tenyleg igy van. Marmint ha az itteni magyar kovetsegrol van szo... az otthoni portugallal csak egyszer volt dolgom, abban nem volt hiba, de ki tudja.

Szerintem amugy nem konyebb vagy olcsobb az elet erre, bar teny, hogy en nem egy egyedulallo ferfi szemszogebol latom, hanem egy csaladebol...az azert mas, lehet hogy neked tenyleg konnyen menne a beilleszkedes es a melotalalas, meg ugy egyebkent minden.

Előzmény: v_viktor (941)