-Henger- Creative Commons License 2005.06.04 0 0 112642

V10, élő tudósítás:

Sajátos hangulata van a teljesítménytúráknak. Ez a velencei, az extrém táv lehetősége miatt tetszett meg.

Felkészülés tervszerűen, smán ment. A szállásra utazás már kevésbé, de inkább hagyjuk. Annyit róla, hogy a MÁV is benne van.

Érkezés pénteken Velencefürdőre, gyors belakás (nem volt esti tésztázás), 10-kor már le is feküdtem.

Jaj, de korán van, 5 óra! Meg hideg! De mire benevezek, a napos részeken már igen kellemes az idő. A parkolóban tartok egy rögtönzött budi bilder bemutatót. (Nem is tudtam hogy ilyen nehéz pumpálni:) ). Szélcsend van, szuper. Megjön Darth Maul, társulok vele. A többiek gyorsan elseleltek, nehogy vezetniük kelljen előttem. :) Elindulunk, 6:45. Nóra megkapta a rengeteg információt, mit kérek majd tőle frissítés gyanánt.

Elrajtolunk, egész jó az iram. A déli parton 35 körüli utazó, 80%-os pulzuson. Gyorsan elérünk a 7-es főúton. Kényszerből 1 km-t ott teszünk meg a pákozdi elágazóig. Pákozd felé kicsit rosszabb az út, de sztem a Margitszigetnél jóval simább.

Pákozdon végre vissza kell vltani, ez az első rész, ami emelkedőnek mondható. Le ie esik a sebesség 20-23-ra. Innen tűz tovább. Jól haladunk, beérünk 1-2 csoportot, hátranézek Sukoró előtt, vagy 6-an megyünk együtt. Sukoró előtt kis hullám, ez megfog, jó lesz rá figyelni. Sukorón a komoly fal, de itt sem csökken a sebesség számottevően 25 alá. És már be is értünk Velencére. Ez gyors volt!

Az első kört 48:30 körül futottam, végig elöl. Innentől váltogatunk, hol Darth megy elöl, hol én. Folyamatosan érjük utol az embereket. Pörögnek a kilométerek.

Sajna az idő múlásával feltámad a szél is. Délnyugati. A déli parton nagyrészt szemből. az északin inkább oldalról fúj. A rázós pákozdi összekötőn viszont hátszelünk van, nem nehéz a 37-38-at tartani.

4 óra alatt letekerek 5 kört. Darth kiáll, fut még egy kört a tó körül. Frissítek, tovább.

Érzem, hogy most már azért érződik az elmúlt idő, de bőven a kitűzött köridőm alatt érek ismét körbe. A 7. körben jól belassulok az erős szélben. Mondjuk még így is sokakat beérek, legalább van, ami hajtson. Egyre nagyobb a meleg.

A 8. körben elér egy kis gödör. Zsibbad a talpam, kelletlenül megy a tekerés. Próbálok friss maradni, de a pákozdi kútnál megállok, és helyben ebédelek (2 szendvics). 10 perc állásidő. A fejemre zűduló hideg víz jól felráz, hiába, fél kettő van.

A 9-ben is kissé alulteljesítek, újabb egyhelyben fogyasztott kaja, ezúttal 2 müzliszelet az áldozat.

Érdekes módon, a 10. körben valahogy megszáll az erő. Persze, nem vagyok olyan friss, mint első körökben, de mindehol normálisan megyek, nem kapcsolok emelkedőn pörgősebb áttételre. A nagytányért nem használom, itt nincs rá szükség.

A tizedik kör ideje 53 perc x másodperc. Hurrá, megvan 10 kör! 8:45 alatt, bruttó időben.

Gyerünk, tovább! Érzem, hogy kemény ez a szél, 28-30-al tolom neki a déli parton. Hiába, pulzus szerint ennyinek kell lennie. Alacsonyabb értékeken is van, kb. 5-el, avlátszik, fáradok. Már gyakorlatilag mindenhol fogtam a kormányt.

Megyek, jól gurul a verda, emelkedőkön 80%-ig is terhelem, aztán beérek ismét Velencére, és valami elszakad... Megfájdul a jobb nagy lábujjam. Mintha elvágtam volna. Tiltakozik. Elég nagy sokkot kapott, eddig ez életem leghosszabb tekerése, mind időben, mind távban. És most vége. Bár 55 perccel nem lenne rossz a kör.

Nem vagyok olyan mazochista, hogy ilyen állapotban most azonnal továbbmenjek. Megállok pihenni. A többi kör már úgyis "versenyen" kívül megy, nem számítom be.

Aztán Messivel, és Resuahhal, még egy utsó, levezető gyógykör. Pulzus igen baráti értékeket mutat, de a hosszú pihenő, újraindulás, és a tempó miatt csak fészkelődöm a nyeregben. Megjegyzem, nagyon jó ötlet volt a montiét áttenni, remekül szuperált. Popsim nem fájt, csak kidörzsölődtek a lágyrészek, amit később vettem észre. Ezt a kört nem mértem, talán 1:15 körül lehetett. Azért jólesett.

Célban regisztráció, a Papa Csapat veri az asztalt, hogy én igenis 12-t mentem- megelégedtem volna azzal, ha csak 10 kört ismernek el.

Kaptam szép kupát, gyors csomagolás, Andornak hála hamar hazaértem.

Igazán nagyon nem fáradtam el, nem közlekedtem zombi módjára. Kicsit bánt, hogy egy kis gikszer miatt feladtam, de hát a Volna kategóriát nem rendezték meg. Most ennyi sikerült, legalább lesz motiváció jövőre.

Annak viszont örülük, hogy a 2003-ban elhatározott célomat teljesítettem, a 30 feletti átlagot. Könnyű volt a pálya, alig szint, a szél okozott némi kellemetlenséget.

Tehát, az adatok 11 körre:

km óra nettó):

tm  9:11:36

avs 32,5

mxs 50,5

dst 298,78

polar (bruttó):

exe time  9:39:47

149 felett  4:24:29

avHR  147  (74%)

7213 kcal, 45%

Nem érzem magam különösen fáradtnak, a Szilvás hosszútávja talán többet kivett belőlem.

ui: Bíztató a jövőre nézve, hogy 15 kört még nagyon laza tempóval is simán le tudnám tekerni 13,5-14 óra alatt. Erősödni kell. :)