Leadfoot Creative Commons License 2005.06.03 0 0 14874

Konkrétumokra nem emlékszem, de szerintem ki lehet bírni az árakat... Mi 2003-ban Trogirban egy italnagykerben vettük mindig a piát (ásványvizet és sört). Utóbbira nem emlékszem, de nem volt vészes, mert sokat ittunk :-) a víz meg 3 kuna volt 1,5 liter.

 

"Horvátország a szőlőtermesztés és a szívesen fogyasztott, válogatott borok termelésének évszázados hagyományával büszkélkedhet kontinentális részében, a tengermelléken és a Dalmáciában lévő szőlészetekben egyaránt. Az adriai tengerpart és szigetek ismert borfajtái a vörös borok - teran, merlot, kaberne, opolo, plavac, dingac, postup, valamint a fehérek - malvazija, posip, kujundzusa, zlahtina, muskat ... A kontinentális részen - rizling, grasevina, burgundi, tramini... Az égetett szeszes italok közül jól ismertek a pálinkák - szilvapálinka, travarica, törköly, a desszertitalok közül pedig a prosek és a maraschino."

 

Én amúgy sem szeretem a bort, de egyszer kóstoltam egy horvát vörösbort, és mondhatni pocsék volt. De persze lehet (sőt, valószínű), hogy csak valami vacak fajtát adtak. Viszont adtak fügepáleszt, és az ízlett, annak, aki ivott belőle. Én a 35 fokban inkább tartózkodtam tőle...

Előzmény: nrg Golf II (14870)