Axióma Creative Commons License 2005.05.27 0 0 232
A topicba viszont azért jöttem, mert úgy látszik még mindig nem találtam ki a redőnyök dzsungeléből...
Jelenleg ott tartok, hogy PTH 30 falba kéne valami kétlépcsőben beépíthető megoldás (most nem lesz pénzünk a teljesre max. ha úgy kell akkor a tokokra, bár kívülről dryvit lesz szintén időben csúsztatva, úgyhogy azt is lehet később macerálni). A vakolhatóság előny (de ha dryvit ráfolyhat akkor mind1), a végeredményben ne legyen hőhíd, és ne lógjon az ablaküveg elé (műanyag ablakok). Szúnyogháló gondolom nem sokat oszt vagy szoroz, de jó lenne.
Amit eddig kibogoztam: B-rekordot felejtsük el, ezen kívül ha jól értem van még ami az ablakra támaszt és kevésbé jó megoldás, és van ami nem. Most akkor ez utóbbihoz kell az eltolt áthidalós megoldás? Ha igen, akkor van valami kvázi-szabvány hogy mennyi hely kell (150 magas ablak érdekes leginkább, ill. esetleg erkélyajtó)?
Bocs a többszöri értetlenkedésért, de értenem kéne ahhoz a variációkat, hogy dönteni tudjak és még a kivitelezőt is eligazítsam. Esetleg van valahol olyan redőnyös üzlet, ahol élőben minden változatot demonstrálni tudnak, nem csak "mi ezeket forgalmazzuk"? A weblapokon vannak néhol metszetek de valahogy nem sikerült tökéletesen eligazodnom rajtuk.