Zitka Creative Commons License 2005.05.25 0 0 177

Szerintem nem szabad átesni a ló túlsó oldalára, és mindenben "veszélyt" látni. Olyan sót ne használj, amire rá van írva, hogy "jódozott", és lehetőleg olyan ásványvizet se igyál, ami jódozott, vagy magas a jódtartalma. Tudomásom szerint egyébként itthon nem nagyon van ilyen...  (vannak országok, ahol jódozzák az ivóvizet)

Mint ahogy meglévő (orvosilag diagnosztizált) alulműködést sem lehet simán jódbevitellel (só, egyéb) orvosolni - az legfeljebb a megelőzéshez jó ilyen jódhiányos területen, mint Mo. - a joghurttal, és más élelmiszerekkel, amik minimális mértékben tartalmaz(hat)nak jódot, szerintem semmi bajt nem okozol. Az ettől való félelem sokkal többet ront a túlműködésen, mint az esetlegesen a joghurtból a szervezetedbe kerülő jód. Hidd el, a pozitív gondolkodás is sokat segít, és javít(hat) a tüneteken.

Előzmény: atti1975 (176)