Abeto Creative Commons License 2005.05.24 0 0 6093
Továbbra is jelentős késések a SkyEurope-nál 

 

A Sky Europe az utóbbi hetekben Budapestről induló járatainak teljesítéséhez más légitársaságoktól kényszerült repülőgépeket bérelni. Sajnos még emellett is jelentős késéseket kell elszenvedni a légitársaság utasainak.

  

A Sky Europe - mint arról korábban beszámoltunk - az ígéretek szerint május hó folyamán 4 db korábban EasyJet üzemeltetésű Boeing 737-300-as repülőgépet vesz át. A gépek információink szerint már átfestésre is kerültek, de egyelőre még nem érkeztek meg a Sky Europehoz.

 

A társaság az utóbbi hetekben a cseh Fisher Air (B-733), a szlovén Adria Airways (A-320) és túlnyomórészt a horvát Air Adriatic (MD-82) repülőgépeivel teljesíti Budapest Ferihegyről üzemeltetett járatait.

 

Sajnos a bérelt gépek "hadrendbe állítása" ellenére is már-már kritikus a helyzet, a járatok esetenként több, akár három órás késésekkel közlekednek.

 

Tapasztalatokból tudjuk (lásd korábbi cikkünket - A Sky Europe naív utasai címmel, mely a 2005. május 6-i, reggeli Amsterdamba induló járat 8 órás késésének történetéről íródott, a "tranzitban rekedt" utasok élménybeszámolói alapján...), hogy ez rendkívül kellemetlenül érinti az utasokat és bizonyára a légitársaság megítélésére is negatív hatással van.

 

Sajnálatos módon a késések miatti, utasoknak járó kártérítéseket szabályzó és jelentősen megemelő új EU jogszabály még nem lépett életbe.

 

A jelenleg hatályos jogszabály szerint az utasok - késés esetén - csak az indokolt mértékű segítségre, azaz a gyakorlatban csak frissítő és étkezési bónokra jogosultak, melynek mértéke a késés időtartamától függően változhat.

 

Arról, hogy a helyzet mikor normalizálódik a Sky Europenál, nincs információnk.

 

2005. May 23., AIRportal.hu

Előzmény: Utas2 (6088)