Space Cowboy Creative Commons License 2005.05.24 0 0 317

Sziasztok!

 

A hétvégén véraláfutásosra lőttem a vállamat az új vassal. Tapasztalatok: a cuccot használtan vettem, de még a zárszerkezet sincs bekopva :-))) A fegyver nagyon kényelmes, könnyű, bár vmi puha tusatalpat nekem is fel kell rá raknom, mert kb 1 cm-rel rövidebb a tusa mint kellene (meg kemény is).

 

A ZH-t amikor elvittem a megyei MSSZ-hez megmutatni, a főkolompos lehúzta nagyon, majd demonstráció céljából odahívta a fegyvermesterüket (aki áll. nagy szaktekintély skeetpuska ügyben). A fickó kézbe vette és a megyei főkolompos legnagyobb meglepetésére elkezdte dícsérni ezerrel :-) Az emberek alapvetően azért félnek a zh-tól, mert nem hagyományos, nehezebb javítani. A megyei kolléga esküdözött arra, hogy minden szar a világon csak az IZS és a TOz a király. Elfelejtettem neki mondani, hogy 1 éve vett az egyesületünk párat, amelyek 15000-2000 lövés után írd és mond szétestek. Nem beszélve a törött ütőszegekről, elrepedt előágyról, nem működő ejetrorról...

 

Én a pusekról egy rosszat hallottam: a cső zártömbbe illeszkedő tengelye 2 év alatt kikopik (napi 200 lövéses használat esetén, ahogy ezt a fegyverm,ester mondta a sját egyesületi zh-ik alapján), és cserélni kell. Ezek után úgy döntöttem, hogy 73000 lövésenként megengedek a puskának egy 2000 Ft-os alkatrész cserét.

 

Ez egyébként az angol sörtétespuska készítők módszere: készítsd a zártömböt és az elsütőszerkezet alkatrészeit nagyon tartós anyagból, és a kopásnak kitettet egy fokozattal rosszabból, hogy ha az idők során kopik, csak azt kelljen cserélni.

 

Én azért bízom a fegyverben, mert a zárat alapvetően golyós lőszerhez tervezték, és annak a gáznyomása többszöröse a 24 grammos skeetsörétnek, így nem hiszem, hogy komoly kopást tud okozni a fegyverben.

 

Egyébként kétféle sörétet teszteltem le eddig a vassal: Nike-Fiocchi 24 g 2mm Skeet, és Aquila 24g 2mm skeet. Hát az utóbbi sok kategóriával jobb volt. Egyenkletesebb, szűkebb szórást adott mint a magyar, pedig olcsóbb. 24/25-öt ezzel is megcsináltam egyszer, de hazudnék ha azt mondanám, hogy mindig jól emeltem vállba. Sokat kell még vele gyakorolni, de nagyon élvezem a puskát. A TOZ-oknál kűzdenem kellett a jó irányzékképért (fejemet túlzottan a tusára nyomni, túlzottan hátrahúzni), és ezt nehéz az új fegyvernél kikapcsolni, mivel ez teljesen természetesen ad jó irányzékképet.

 

Milyen rosszakat hallottál a zh-król?

 

Üdv

SC

Előzmény: mosogep-szerelo (316)