akusius2 Creative Commons License 2005.05.23 0 0 39

Tökéletes bizonyítékaink soha nem lesznek, mint ahogyan a mai tudományos álláspont is jórészt megállapodás eredménye: sokan vallják ugyanazt az egyébként  csak valószínű elméletet, mert érdekük fűződik hozzá, s így aztán ez lesz az általánosan elfogadott.

 

A kérdés végül is az, mit ábrázolnak a hármasok és a "naprendszerek"? Miért kerültek oda, miért lettek felrajzolva, mit akart általuk kifejezni az ábra készítője? Sejtéseink vannak, biztosan talán soha nem fogjuk tudni, a sejtéseink között pedig valószínűségi alapon választhatunk. A tudományos felfogás szerint díszekről van szó, ez ellen szól az egyenlőtlen eloszlás, más felfogások szerint rejtett kódról, ez ellen pedig azt lehet felhozni érvként, hogy a maják nem rendelkezhettek ilyen tudással.

 

Az az egészben a nevetséges, hogy ha a hivatalos álláspont az volna, amit én leírtam, akkor azokat bélyegeznénk meg és nevetnénk ki, akik ettől eltérve csupán dísznek tartják ezen elemeket. A tudomány sokkal nagyobb mértékben divat dolga, mint azt sokan elismerni hajlandóak.

 

Előzmény: johnny.w (38)