mgesa Creative Commons License 2005.05.17 0 0 13697

Sziasztok!

 

Pár hozzászólásal előbb Novalja volt a kérdés. 2 éve voltunk ott, íme néhány infó (igyekszem olyasmit írni, ami még nem volt).

 

Strandok:

 

1. Mi Novalja nyugati szélén voltunk egy parton lévő appartmanban kb 1 Kmre a központtól. Innen egy kis hátsó úton lehetett eljutni egy pici strandra (Uvala Babe), ami nem nagyon ismert, nincsenek sokan és homokos. Mármint a széle köves, de ahogy bemész a vízbe nagyon lassan mélyül és finom homok van végig (amit kintről nem is gondolnál).

 

Itt egy link Novalja várostérképpel, ezen egész baloldalt a lap szélén, már a földnyelv után annyi látszik, hogy Uvala Bab.

 

http://www.novalja.hr/mapa-e.htm#

 

Egyébként ez abszolút nincs kiépítve, kevesen vannak, nyugodtan lehet monokinizni, árnyékot is találsz és egy nagyon aranyos eldugott hely... Nem kell a parton odamenni (úgy nagyon hosszú), hanem a térképen is látszik egy kis út keresztben, ezen rövidebb. szerintem érdemes kipróbálni, mi nagyon sokat kagylásztunk (rengeteg volt, mivel erre nem igen járt senki), és szinte csak a tücskök / kabócák ciripelését hallod...

 

2. Ha nagyobb nyüzsire vágysz, ott van Zrce, kb. 3-4 Km Novaljától, ide belépő is van (illetve ez a parkolás), ez apró kavicsos (szerintem mesterségesen), van büfé, zene, napernyő, stb., bár nekünk ez tetszett kevésbé, mert már előszezonban is rengetegen voltak. VISZONT: átsétáltunk a cuccokkal a rögtön mellette lévő partra (egy-két szikla választja el őket, kb. 100 m ), ez már hivatalosan nem a strand része, jóval kevesebben vannak, és elég sokan monokiniznek vagy akár nudiznak is.

 

Végül a 6 napból 5-öt a Babe-en töltöttünk...

 

Remélem tutam segíteni.