bubozse Creative Commons License 2005.05.17 0 0 624

Sziasztok! Zsemy gratula! Egyébként mit mondtak a tenyésszemlén és mi történt? Kicsit részletesebben írd le légyszi! Ugye a te kutyid már több mint 18 hónapos, nem tudtad meg véletlenül, hogy tényleg csak 18 hónapos kor után lehet-e őket vinni? Megdicsérték a kutyád? Ilyenkor azért mondanak pár szót, hogy milyen a maga nemében, pl. hogy vidd-e kiállításra vagy ilyenek....??? Ügyes volt és hagyta magát "megvizságlni"? Feltupíroztad a nagy alkalomra?

A kutyasulira áttérve, most a hétvégén a második alkalom már sokkal jobban sikerült! Símán belenyugodott a hapsi, hogy nem fogok fojtót használni és Dorka is nagyon ügyes volt. Szerencsére nem esett, így voltunk elég "sokan" és a kutyák hatalmas rohangálást és játékot levágtak, olyan jó volt nézni! Szóval már alig várom a következő alkalmat! Ráadásul sikerült azt is megértetnem a tanítóbácsival, hogy nem szándékozom engedelmes vizsgára menni a kutyámmal, így nem volt gond belőle, ha Dorka kicsit arréb tette le a fenekét. Csak mindig kritizálja, hogy kövér, és megsülne a zsírjában :(((( (meg a többieknek is mondja, hogy kövérek a kutyáik) Szóval kezdek megnyugodni kutyasuli ügyben.

Kösz Mantis és Nextdoor a felvilágosítást! Egyébként nem hiszem, hogy a bobik buták lennének (és tényleg nem is azok), és már korábban otthon is tanítottam, így tud pár dolgot, de a biztonságos behívhatóság és a szocializáció miatt szükség van erre a kutyasulira.

Egyébként talán tényleg lehet benne valami, hogy fajtajelleg az alkalmi süketség, mert ált. nem megy elsőre :)))))

Előzmény: Zsemy (623)