Törölt nick Creative Commons License 2005.05.14 0 0 13644

Az biztos, hogy Senj-től le egész Zadarig (?? - ebben nem vagyok biztos), tehát gyakorlatilag a Velebitek déli végéig) hihetetlen sivár a táj. Épp azért mentünk ide, mert Isztrián már voltunk, úgyhogy az kiesett , és nem akartunk messze menni a magyar határtól, hogy az 1 éves gyereket kíméljük az utazástól. Ez kapásból kútba esett, mivel az idő miatt menni kellett. Úgy vettem észre, hogy a Velebitek alatt fúj a szél. A tenger fölött gyorsan erejét veszti, így Pag és Rab védett részein abszolút nem fúj.

 

Illetve a szállást is azért foglaltuk le, hogy a gyerek miatt ne ad hoc szerűen menjünk. Csak itt előre ki kellett fizetni a 30 %-ot (még Magyarországról), ami pl.:Szicíliában abszolút nem szokás, hiába foglaltuk le előre a szállásokat.

 

Egyébként Pag is borzasztó kopár. Rab, Sibenik és Crkvenica elmegy. Kornati az jó volt, még delfineket is láttunk a tengerben.

A legjobb a Plitvicei tavak voltak. A gyereket babakocsiban cipeltük végig, mert épp aludt. Ha voltál ott, az tudod mit jelent. De ez tényleg nagyon szép, verte a tengerpartot, ami szvsz nem egy nagy szám. Mondom ezt úgy, hogy Portugáliától egész Bulgáriáig a Földközi tenger összes európai tengerpartján nyaraltam. (Ja, Portugália már az Atlanti óceán).

Előzmény: mutti3 (13641)