Törölt nick Creative Commons License 2005.05.14 0 0 13640

Soroljam?

 

1.      50 kilométeres körzetben az égvilágon nincs semmi.

2.      5 napig úgy fújt a szél (talán a Bora, de lehet más is, mert van még vagy két féle), hogy az autó ajtaját csak 2 kézzel lehetett kinyitni + plusz egy este lefújta a fejemről a szemüveget, amit csak másnap, hosszas keresgélés után lehetett megtalálni

3.     Hála a szélnek, úgy felkavarta a vizet, hogy elmondani nem lehet milyen hideg volt július végén, augusztus elején. Szerintem nem volt több 18-19 foknál.

4.     A strandon (ami hót köves és szemetes volt) minden nap délelőtt megjelent a kecskenyáj. Ez komoly.

5.     Amíg sütött a Nap, nem volt hideg víz. Ugyanis a vezeték nincs lefektetve a földbe, hanem a sziklákon viszik fekete PVC csőben, ami szabályosan felforralja. A házi néni azt tanácsolta folyassuk vagy 10 percig.

6.    Maga az épület. Klíma nuku, kivéve a háziak által használt alsó szintet. Az ablakok fixek, hogy ne lehessen kinyitni, maradt az egy szem terasz ajtó. Csak épp az 1 éves fiam így kitudott menni a teraszra, ahol a korláton simán ki tudott volna zúgni, mert nem erre tervezték - ha tervezték egyáltalán.

7.   Az épület valami iszonyat sivár környezetben, az első csenevész fa vagy 50 méterre, a ház egy építési terület közvetlen közelében, borzalom.

Stb, stb, stb.

 

Úgy oldottuk meg, hogy minden nap elmentünk valahová. Plitvicei tavak, Rab sziget, Kornati szigetek, Sibenik, Crkvenica, Pag. Érdekes ott sehol nem fújt.

 

Úgyhogy egy darabig kipipálva Horvátország. Most jöttünk vissza Szicíliából, ezerszer kellemesebb.