_Gabesz Creative Commons License 2005.04.23 0 0 8233
Direkt nem automata (de amit irtam az automatáról azt egy 5 sebességes automatával próbáltam). Az USA-ban 1 hónapig volt egy Buick Century-nk (3.1-es, 4 sebességes automata, tempomat, meg amit el birsz képzelni). Na azzal volt aztán kimeritő a vezetés. Tempomat be, lábad magad alá húztad és meredtél előre mint egy birka. Mert váltani váltott magától, a gázt is nyomta helyetted, te meg unalmadban elrágtál egy doboz cigit óránként mert annyira nem tudtál mit kezdeni magaddal...nekem valahogy ez nem hiányzik azóta se.
Szal a véleményem változatlan, nekem nem kell automata. És hiába mondjátok, hogy mennyire kiméli a sofőrt, meg ilyesmiket.
Mégvalami...
Az MAN-nel pl. fél-3/4 óra alatt átértem legrosszabb esetben is a városon, utánna meg autópályán (de országúton is...) végig 6-ban egyszer nem kellett visszakapcsolnom, mert annyi erő mindig volt benne, hogy 80-ról 90-re 6-ban elvigye az autót. Üresen pedig kellett max 3-at váltanom egy teljes felkapcsolásig (4-5-6), ami még mindig kevesebb mint a legtöbb személyautóban...és egyáltalán nem éreztem kényelmetlennek még 15-16 óra vezetés után se. És azt se hiszem, hogy a sofőröket a "sok" váltogatás késziti ki, sokkal több zavaró/fárasztó tényező van egy út során, mint a sebességváltás.
Részemről a vita lezárva.
Előzmény: deps (8232)