pimac Creative Commons License 2005.04.21 0 0 53

Sziasztok megint, üdvözlet Shanghai-ból!

 

2 hete érkeztem, és (az eddigi tapasztalatok alapján) csak jókat tudok mondani.

Minden döbbenetesen high-tech, tiszta, fejlett, odavannak az új dolgokért (a régi rovására sajnos.. lsd régi épületeket letarolják és jönnek a toronyházak..) és még sorolhatnám.

 

A taxi ügyre visszatérve, nekem még egyszer sem sikerült úgy taxiba beszállnom, hogy megértsenek, úgyhogy jó hogy mindig volt nálam kínai karakterekkel leírt pontos cím, mert a sofőrök amúgy is gyakran eltévednek (szintén tapasztalat). Velem már többször előfordult, hogy a taxis bosszúsan nézett rám, és a mobilomra mutogatott, hogy hívjam fel az uticélt, adjanak neki valami infot, merre kell menni.. Persze amíg nem volt kínai mobilom, addig gondolhatjátok mennyire szidtam őket a roaming miatt, de kénytelen voltam tárcsázni, mert különben nem jutok oda ahová indultam....

 

Kaja: aki azt mondja hogy szar, vagy ehetetlen, az hazudik. Szuper a kaja, és nem, nem esznek kutyát macskát, az egy másik ország, nem Kína :-) Az biztos, hogy a sertés és a marha általánosabb mint a csirke.

Jahh persze és dögivel van McDonalds (nagyon olcsó - kb 6-700 Ft-ért 2 menüt is lehet venni... és finomabb mint otthon - nem száraz a zsemle, és nincs kispórolva a big mac szósz.. :-)), valamint van még Starbucks coffee (nagyon sok..) és még sorolhatnám.

 

Az emberek rendkívűl segítőkészek, angolul persze inkább az irodai alkalmazottak és a fiatalok beszélnek.

 

Most találtam magamnak lakást, Shanghai belvárosában (pontosabban az üzleti negyedben mert fontos volt, hogy közel legyen az irodához), a lényeg, hogy döbbenetes milyen minőségű lakások vannak, el sem tudtam volna képzelni... Otthon az ilyeneket kb havi fél millióért adják ki, mindennel felszerelt, vadiúj, gyönyörűen bebútorozott (letisztult, tágas stílus), tényleg minden igényt kielégítő.

Nagyjából ennyit a 2 hetes tapasztalatomról.

 

Még valami fontos: Érdemes komolyan venni az átállást, én rendesen elcsesztem, 1 hétig nem aludtam, mert az első nap érkezéskor rögtön lefeküdtem a fáradságtól ájuldozva.... Nem kellett volna, tegnap tudtam először rendesen aludni (11-én érkeztem...). Tehát első naptól kezdve akkor kell lefeküdni alukálni mint az itteniek, különben fent fog az illető kuvikolni hajnali 3-4-ig akárcsak én....