morbiczer Creative Commons License 2005.04.19 0 0 6427

1. Szerintem az egyetlen korrekt dolog az, ha kifizeted, aztán a pénzt meg vagy behajtod a lányon, vagy eladod a cuccot, vagy bukod a 92 eurót. És még tanultál is az esetből.

 

2. Megint más kérdés, hogy elvileg lehet visszalépési jogod. Nem vagyok ennek szakértője, de én egy olyan német csávótól szoktam rendszeresen vásárolgatni, aki mindig feltünteti, hogy pár napon belül gond nélkül visszaléphetsz (SZVSZ az se különösen korrekt, de jogod van hozzá.) Gondolom őt erre valami jogszabály kötelezheti, mert ő az ebayes kereskedést hivatásosan műveli. Asszem a németeknél (vagy Eu szinten? nem tudom) vannak az internetes kereskedést szabályozó olyan jogszabályok, amelyek ilyen engedményekre kötelezik az eladót (és védik a meggondolatlan vevőt.)

 

(Német) magánszemélyeknél azonban általában ott figyel, hogy mivel magánszemélytől vásárolsz, ezért nincsen visszalépési jogod.

 

3. Ha nincsen ilyen viszalépési jogod (nem tudom, hogy ez mitől függ), akkor elvileg neked élő szerződésed van az eladóval, hogy megveszed tőle a cuccot. Gondolom (szigorúan elvi szinten) ezt peres úton is érvényesíthetné, ha akarná. Nyilván határokon túl és egy végsősoron nem túl nagy összegért nem fogja venni a fáradtságot. Ajánlatodra (vételtől való elállás, költségek megtérítése) pedig vérmérsékletétől függően fog reagálni. Nem tudom, mennyit ér úgy egy ilyen iPod, ha áron alul vásároltad, akkor még talán örül is, hogy később megpróbálhatja többért elsózni.

Előzmény: petke81 (6423)