Másoknak is, ne tűnjön teljesen rébusznak, mi is az, ami fáj.
Megbeszéltük azt, hogy a bazi nagy, világmegváltó, történelmi időket átfogó és összehasonlító jelleggel boncolgató politizálás nem igazán ide való, hiszen erre van a PoliDili. Ám legyen!
Számomra ez nem rettenet, hiszen van szerencsém olyan utálattal nézni teljes életem alatt tapasztalt politikára, mely miatt sosem voltam a jelzett szférának rendszeres látogatója, különösen nem résztvevője. Néha-néha bekukkantok, ha véletlenül túl vidám vagyok, akkor azért, hogy visszahuppanjak, ha síni tudnék, akkor meg azért, hogy röhögősre váltsak át.
Viszont soraink között akadnak, kik számára fontosnak tűnő volt ilyen jellegő témaköröket boncolgatni. De! Ezek az ezzel kapcsolatos igényt megértették, és nem gyakorolják ebbéli eddigi vehemenciájukat, köszönet érte.
Továbbá szóba kerültek bizonyos "törvényileg szabályozott személyiségi jogok"!
Na most, ha valaki végtelen örömmel üdvözölhetné az Index ilyen irányú elmozdulását, az én lennék, akivel kapcsolatban úgy a Muity Mijo névvvel, mint annak ide-oda csavart variánsaival annyi személyeskedő mocskolódás történt az elmúlt évek során, hogy azok visszakeresésére hatalmas időt kéne fordítanom.
Ezek orvoslására áll rendelkezésre iránymutatóként az Index Modus Moderandja, másrészt a hatályos törvényeink, valamint az ilyenekre történő hivatkozások végrehajtására az Index mindenkori moderátorai.
Én igazolható módon állítom, hogy az elvárásoknak megfelelő precízséggel előadott kéréseim cirka több, mint felét az arra kompetensek nem teljesítették, számtalan személyemet dehonesztáló írás változtatás nélkül ott található, ahol kifogást emeltem ellene!
Ide tartozik az is, hogy számtalan esetben hasonképpen jártam olyankor is, amikor kevésbé jártas fórumtársaim, netán fórumozásban részt sem vevő, de nevesített személy érdekében fordultam kéréssel a moderátorokhoz.
Ami számomra szélsőségesen nonszensz: akad olyan eset is, amikor alátámaszthatóan élő személlyel azonosítható nicknév ellen, őt néven nevezve nem emelhetek kifogást (az azonosítás, a fórumok nyílt színén, saját maga által állítottak alapjáni), olyan esetekben, amikor egy ilyen engem saját, civil nevem alatt rágalmaz, amikor saját nevem emlegetésével folytat ellenem folyamatosan provokálást.
Nem véletlenül vagyok kénytelen, ilyen csűrcsavaros módon kifejezni magamat.
Na ez a "törvényekre" való hivatkozás az, ami végtelenül álszent számomra, mert ha valahol él a sógor, koma, jóbarát intézménye; a bevallott szubjektivitás intézménye; az ilyen-olyan okok miatt részrehajlás intézménye, az bizony az Index!
Az az Index, ahol a mai napig nem adott senki számomra magyarázatot arra, hogy milyen ok miatt van annak összes fórumáról kitiltva az én nagyszerű nevemet jelentő nicknév, azaz a Muity Mijo
Igaz, arra sem, miért voltunk hónapokon kersztül végtelenül megalázó módon olvashatatlanná téve. Holott csak még egy "zártkörű klubfórumot" kellett volna létrehozni ...
Tehát:
- "világmegváltó politika"
- "személyiségi jogokkal kapcsolatos törvények"
Ezzel szemben mi történt?
Klubjellegünk relatív szuverenitását megcsúfolva kontrollálhatatlan módon, több hónapra visszamenőlegesen törlésre került több tucat olyan hozzászólás is, melyek semmilyen formában nem kötődnek előbbiekhez. És ez alatt értsünk teljes olyan topicokat is, melyek a maguk ártalmatlanságában általános jellegüknél fogva nem sérthettek konkrét személyt, csak éppen töröltetésük rendkívül kiválóan megfelelel olyan erőfitogtatásnak, mely holmi lecsúszott zsebdiktátorok beteges örömszerzését szolgálhatja.
Igen! Más csak az hiányzik, hogy gondolatrendőrségi mentalitással megkapjuk a tabu kifejezések listáját! Egy olyan elektronikus lap fóruma esetében, mely főoldalán található publicisztikáinak stílusa számtalan esetben nem tűrné a nyomdafestéket, vélhetően ezért is jelenik meg ellektronikus formációban!
Én hat éve vagyok az Index felhasználója ....
Számoljunk ....
Forintosítsunk .....
Évesítsünk ....
........
Muity Mijo