"A réz vegyületekkel nem az a baj, hogy mérgezőek, hanem, hogy ennél sokkal kisebb koncentrációban is kellemetlen, fémes ízük van."
Szerintem ez épp elég baj.
"Igen, van. Honnan jött neked ez a tárolási mizéria?"
Egyrészt te írtad, hogy:
"Oxidáló savak valóban oldják, de azok nincsenek a konyhában."
No, hát nem kell oxidáló sav, a levegő oxigénje is megteszi némi ecet mellett.
Másrészt meg inkább itt írjuk le (főzhetsz nyugodtan rézedényben, de savanyú ételt ne tárolj benne), mint hogy valakinek ehetetlen legyen a töltött káposztája.
BTW Nemrég felvételi kérdés volt, hogy:
"Miért nem szabad savanyú ételt rézedényben tárolni? "
http://www.felvi.hu/tetel/tetel.ofi?mfa_id=37&tetid=207
ha már ennyire fennakadtál a tároláson..