petike23 Creative Commons License 2005.04.11 0 0 24

"A réz vegyületekkel nem az a baj, hogy mérgezőek, hanem, hogy ennél sokkal kisebb koncentrációban is kellemetlen, fémes ízük van."

 

Szerintem ez épp elég baj.

 

"Igen, van. Honnan jött neked ez a tárolási mizéria?"

 

Egyrészt te írtad, hogy:

 

"Oxidáló savak valóban oldják, de azok nincsenek a konyhában."

 

No, hát nem kell oxidáló sav, a levegő oxigénje is megteszi némi ecet mellett.

 

Másrészt meg inkább itt írjuk le (főzhetsz nyugodtan rézedényben, de savanyú ételt ne tárolj benne), mint hogy valakinek ehetetlen legyen a töltött káposztája.

 

BTW Nemrég felvételi kérdés volt, hogy:

 

"Miért nem szabad savanyú ételt rézedényben tárolni? "

http://www.felvi.hu/tetel/tetel.ofi?mfa_id=37&tetid=207

 

ha már ennyire fennakadtál a tároláson..

 

 

Előzmény: TTAMAS (23)